Vijesti
Sport
Strateg Slobode uoči duela u Kupu BiH
MUSEMIĆ: Možemo uzeti oba trofeja, ali i ostati bez Evrope
20.04.2016. 12:00
Izvor: avaz.ba
MUSEMIĆ: Možemo uzeti oba trofeja, ali i ostati bez Evrope
Nakon debakla protiv Širokog Brijega (0:3), nogometaši Slobode okreću se uzvratu polufinala Kupa BiH gdje u Tuzli brane 2:1 prednost protiv Željezničara.
"Prošle srijede pobijedili smo na Grbavici, u nedjelju smo poraženi na Tušnju. To je život i događa se i mnogo jačim svjetskim ekipama. Vidite kako je Dortmund prošao protiv Liverpoola. Sutra želimo izboriti finale Kupa BiH. Imamo rezultat koji nam daje pravo da se nadamo uspjehu, mada znamo da isto želi i Željo, a da u finalu mjesta ima samo za jednog od nas. Ako nas Željo pobijedi, čestitat ću im", rekao je trener Slobode Husref Musemić, prenosi Goal.com.
"Razgovarali smo o tome da igrači koji igraju mnogo utakmica moraju da se naviknu i na poraze. U ovom trenutku nemamo vremena ni za radost, a ni za tugovanje, jer nas čeka nova, teška utakmica. Ne znam kako će Željo igrati, ali znam da se mi nećemo braniti, niti čuvati rezultat iz prve utakmice. I Željo ulazi u seriju teških utakmica, jer mu predstoje derbiji sa Sarajevom i Zrinjskim".
"Onda će nam biti svejedno s kim igramo. Imali smo do sada Čelik, Sarajevo i Želju, svi su željeli proći, a mi smo do sada pobjeđivali. Zaslužili smo da se nađemo u finalu. Sada smo u prilici da uzmemo i oba trofeja, ali i da ostanemo bez Evrope. Još je sve otvoreno".
Osvrnuo se kraj Musemić još jednom na utakmicu protiv Širokog i istaknuo da igrače nikada ne kažnjava.
"Razmišljam da je igračima ovo posao, od ovoga žive i vjerujem da žele sve uraditi najbolje. Teško je sve kontrolisati u ovako velikom broju utakmica. I ovakvi porazi se dešavaju. Nažalost, ovoga puta smo mi nastradali. No, i dalje do kraja želimo pobijediti sve utakmice, a vidjet ćemo je li to realno", kazao je strateg tuzlanskog tima.
Osim utakmice sa Plavima, Sloboda do kraja sezone igra protiv Drine i Sarajeva kući, te protiv Olimpica, Travnika i Zrinjskog na strani.