Vijesti
Žuta štampa
Eurosong 2016.
Deen: Imamo nevjerovatnu želju da budemo najbolji
28.04.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Deen: Imamo nevjerovatnu želju da budemo najbolji
Fuada Backovića Deena, Dalal Midhat-Talakić, Anu Rucner i Jasmina Fazlića Jalu, predstavnike Bosne i Hercegovine na Eurosongu, nedavni nemili događaji na Vlašiću nisu spriječili da nastave sa pjevačkim i koreografskim pripremama za nastup u Švedskoj.
Iako je autor pjesme “Ljubav je...” Almir Ajanović isključen iz tima BH Eurosonga, ostatak ekipe u nedjelju će u jutarnjim satima avionom otputovati u švedsku prijestonicu.
Ovo je potvrdio i Deen, rekavši da će u Štokholmu s njima nastupiti i prateći vokali Ena Đapo te Zorana Guja. Bosanskohercegovački tim nastupit će u prvoj polufinalnoj noći, 10. maja, pod rednim brojem 17, piše Dnevni avaz.
''Zvanični ispračaj desit će se u četvrtak u sarajevskom kafeu “Brazil”. Bit će to neformalno druženje sa predstavnicima medija. U Štokholm ćemo doputovati u nedjelju u večernjim satima. Kada spustimo kofere, od tog momenta počinju intenzivne pripreme za nastup.
Tremu nemamo, i ovo je prvi put da je tako, nego nevjerovatnu želju da budemo najbolji. Poslije svega što se izdešavalo i zbog težine projekta koji nosimo, mislim da ćemo dominirati na stejdžu. Ono na šta ljudi najviše reagiraju je taj nastup koji vide, a namjeravamo oduševiti publiku kada se pojavimo na sceni'' – istaknuo je Deen.
Krajnji ishod
Nedavno je objavljena i engleska verzija pjesme “Ljubav je...”, koja je dobila pozitivne kritike.
''Publika je dobro reagirala, posebno na evrovizijskoj stranici, jer imamo dosta fanova u drugim zemljama. Na nama je najveći dio posla kad odemo tamo. Imamo zadaću da dostojanstveno i na najbolji mogući način predstavimo Bosance i Hercegovce u te tri minute i želimo da se plasiramo u finale iako je krajnji ishod teško prognozirati'' – rekao je Deen.
U Švedsku će, pored naših predstavnika i pratećih vokala, otputovati i predsjednici Radio-televizije BiH te kreativni direktor i tvorac nastupa Haris Pašović.
Rusija apsolutni favorit
Prema rezultatima kladionica, ovogodišnji apsolutni favorit za najbolju pjesmu Evrope je Rusija, a prati je Francuska, dok je Švedska na trećem mjestu.
''Iskreno, nemam vremena da gledam silne kladionice i, poučen iskustvom iz 2004. godine, nisu relevantne. Te godine, Belgija je bila apsolutni favorit na kladionicama i tako se ponašala, a na kraju je završila na 22. mjestu'' – pojasnio je Deen.