Vijesti
Društvo i ekonomija
Đenan Salčin
Nastavljamo s gradnjom novih kilometara autoputa!
10.06.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Nastavljamo s gradnjom novih kilometara autoputa!
Đenan Salčin, novi čelnik "Autocesta" FBiH, čije je imenovanje za vršioca dužnosti generalnog direktora ove kompanije odobrila Federalna vlada, izjavio je da će se rad kompanije s njim čelu, u najkraćem, fokusirati na implementaciju međunarodnih kredita radi gradnje novih kilometara autoputa.
Salčin, ekonomista po struci, koji je u svojoj menadžerskoj karijeri radio za niz međunarodnih kompanija na poslovima razvoja, strategije nastupa, pozicioniranja na tržištu i prodaje, kazao je da će "Autoceste", čiji je rad sada, praktično, deblokiran, nastaviti raditi tamo gdje se stalo.
''Nastavljamo i razgovore s kreditorima da vide da smo ozbiljan tim, da je Vlada dala mandat odgovornim ljudima koji dolaze iz realnog sektora i ekonomije. U interesu je države, a posebno građana, da dođe do novih masovnih radova te rasta bruto društvenog proizvoda'' - kazao je Salčin za Dnevni avaz.
Istakao je da će zajedno s Upravom "Autocesta" raditi na što bržem otklanjanju svih problema i zaostataka koji su se pojavili. Naglasio je da je kompanija u proteklom periodu bila u nezavidnoj situaciji te da su Upravi, praktično, bile vezane ruke.
''Napravit ćemo plan kako bismo krenuli u realizaciju investicionog ciklusa. Svjesni smo da su nam te investicije sada prijeko potrebne. U jeku smo građevinske sezone. Ne možemo dopustiti da nam ovo vrijeme prođe. Trebamo otvarati nova gradilišta'' - potcrtao je Salčin.
Najavio je da će se aktivnosti "Autocesta", uz pomoć resornog federalnog ministra Denisa Lasića te cjelokupne vlade, sada odvijati znatno brže.