Vijesti
Sport
Bašić: Konjuh favorit, ali vjerujem da možemo pobijediti
19.09.2016. 12:00
Izvor: Vijesti.ba
Bašić: Konjuh favorit, ali vjerujem da možemo pobijediti
Rukometaši sarajevske Bosne u subotu dočekuju ekipu Konjuha iz Živinica, u okviru drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
"Studenti" pred svojim navijačima žele doći do prve pobjede u sezoni i iskupiti se za poraz od Prijedora na startu prvenstva.
Trener Bosne Adem Bašić ističe da njegove igrače očekuje težak posao, ali vjeruje da mogu do trijumfa. Iako je Konjuh po njemu blagi favorit, vjeruje da će ekipa Bosne upisati pobjedu.
- Očekujem tešku utakmicu. Konjuh nas je pobijedio u pripremama ali ovo je sada druga situacija, prvenstvena utakmica pred našom publikom. Gosti su i sada blagi favoriti, imaju snažnu ekipu, ali nadam se da ćemo pobijediti. Bosna predstavlja spoj mladosti i iskustva, tu je veliki broj novih igrača i trebalo je to sve ukomponovati - kazao je Bašić na pres-konferenciji.
Kapiten Adis Hrbat i prvotimac Bosne Goran Šarenac složili su se s trenerom naglasivši da je Konjuh favorit, ali da Bosna također ima razloga da vjeruje u pobjedu.
- Nismo uspjeli pobijediti u Prijedoru, a nadam se da ćemo sutra pokazati veliku borbenost i doći do bodova - kazao je Hrbat, a Šarenac vjeruje da će teško koja ekipa uspjeti osvojiti bodove u Sarajevu.
Pozvali su navijače da ih sutra podrže u što većem broju.
Susret Bosna - Konjuh igra se u subotu u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu od 20 sati.