Vijesti
Žuta štampa
Prelijepa sarajka i nekadašnja učesnica ZMBT radi punom parom
Mistrić za Avaz.ba: I dalje imam leptiriće pred nastup
22.11.2016. 12:00
Izvor: avaz.ba
Mistrić za Avaz.ba: I dalje imam leptiriće pred nastup
Mistrić: Većinu vremena provodim u studiju, jer sam tu najslobodnija
Prelijepa Sarajka i nekadašnja učesnica ZMBT Ammara Mistrić (25) radi punom parom i dugi niz godina nastupa s bendom po sarajevskim klubovima. Uskoro će publika čuti i nove pjesme, s obzirom na to da ova nekadašnja učesnica muzičkog showa ZMBT posljednjih dana najviše vremena provodi u studiju.
I pored visoke temperature koju je imala posljednjih dana, ova talentirana pjevačica koja je odrasla uz MTV muziku.
Muzikom se bavi od djetinjstva. Prvi put u javnosti nastupila je 1996. godine na šlageru s pjesmom "Pahulje padajte". Njen glas i stav na sceni prepoznali su vrhunski muzičari s kojima danas sarađuje i s kojima se druži.
Između dva nastupa, rado je pristala da odgovori na naša pitanja za Avaz.ba, gdje je upravo i govorila o saradnji s poznatim muzičkim zvijezdama iz Bosne i Hercegovine i regiona.
Ammara, šta nam pripremate ovih dana i kako provodite vrijeme u studiju?
- Većinu vremena provodim u studiju, jer sam tu najslobodnija. Ovih dana kompletiram album i nove pjesme, te se nove ideje javljaju svaki dan.
Što nam možete kazati o novoj pjesmi?
- Završili smo video spot za pjesmu „Nikada“, za koju potpisujem stihove i muziku. Moj producent Stefan Kovačević i studio #bleedingfreedom su doveli ideje do vrhunca i „Nikada“ je pjevljiva i lepšava pjesma. Nosi neku dozu svježine.
Po čemu pamtite vrijeme provedeno u ZBMT?
- Pamtim po lijepim riječima ljudi koji su prodefilirali kroz show. To su muzičari i pjevači s dugogodišnjom karijerom. Danas smo prijatelji. Pamtim i po ljudima koji su mi pružali maksimalnu podršku, hvala im još jednom.
Mistrić: I dalje imam nemirni damar koji je pozitivan
Koliko ste se promijenili u protekle dvije godine?
- I dalje istražujem, i dalje imam nemirni damar koji je pozitivan. I dalje imam leptiriće pred nastup. Pred nastup, recimo. Bitno je da se ne izgubi. Jer se s godinama gubi. Nisam se mnogo promijenila.
Najdraža Vaša pjesma?
- Najdraža pjesma? Ne mogu izdvojiti nijednu, niti neku drugu. Kažu da su pjesme kao tvoja djeca. Zaista je tako. Ostatak pjesama koje će se naći albumu imaju istu ljubav kao i prethodne. Ne razdvajam jednu od druge.
Koga od pjevača cijenite na bh. estradi?
- Cijenim svakog pjevača koji svoje vrijeme, novac, emocije, život daje u svoje pjesme. Koji radi na sebi, i koji nije klasična televizijska zvijezda, tipa nastupa s jednom pjesmom deset godina. Mora se raditi.
Da li i dalje želite uraditi duet sa Massimom Savićem?
- Naravno. Massimo ima posebnu energiju. Već postoji nekoliko saradnji u planu s regionalnim kolegama/pjevačima... Ne bih o tome još, dok ne dođe do realizacije.