Vijesti
Žuta štampa
Plavi orkestar najavio februarski spektakl u Zagrebu
13.10.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Plavi orkestar najavio februarski spektakl u Zagrebu
Najveća koncertna atrakcija na području bivše zajedničke države, grupa Plavi orkestar, na veliko veselje mnogih obožavatelja, ponovo će nastupiti u Zagrebu.
U okviru velike regionalne turneje "Everblue", nakon spektakularnih nastupa u Sarajevu i Beogradu, gdje ih je vidjelo preko 100.000 obožavatelja, objavili su dva nova datuma: 15. februar 2018. Ljubljana – Arena Stožice i 17. februar 2018. Zagreb – Dom sportova.
Posljednji put su "Plavci" na velikom samostalnom koncertu u Zagrebu nastupili prije sedam godina i publici u Areni osigurali pravi spektakl. Plavi orkestar nije samo bend koji nam već više od tri desetljeća donosi dobru muziku, nego je pravi fenomen, duboko usidren u muzičku pop kulturu ovih prostora.
Kroz plodove proteklog rada Plavci i dalje uživaju neupitnu popularnost, a nizom hitova osigurali su da se fenomen kultne skupine, koja je već doživjela nekoliko glazbenih vrhunaca, nastavi i danas.
Kritičari smatraju da je bend jedan od najvećih kulturnih fenomena osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, i danas blizak starijim i mlađim generacijama.
Plavci su do sada izdali 8 albuma koji su prodani u ukupnoj nakladi od preko 5 miliona primjeraka, a svijet su obišli već nekoliko puta uz više od 4.500 održanih koncerata.