Vijesti
Sport
Džumhur porazom od Istomina u 1. kolu ATP turnira u Brisbaneu započeo 2018. godinu
03.01.2018. 12:00
Izvor: 24sata.info
Džumhur porazom od Istomina u 1. kolu ATP turnira u Brisbaneu započeo 2018. godinu
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (30. ATP) poražen je u prvom kolu ATP turnira u australijskom Brisbaneu od Uzbekistanca Denisa Istomina (63. ATP) rezultatom 2:1 (6:7, 6:3, 6:2) u setovima.
Istomin je već na samom početku napravio velike probleme Damiru, a nakon što je osvojio dva lagana gema na svoj servis, u četvrtom gemu pravi break i stiže u prednost od 3:1.

Ipak, Džuhmur brzo uzvraća udarac i s dva napravljena breaka dolazi u prednost, a pobjednik prvog seta odlučen je tek nakon tie-breaka u kojem je naš teniser bio bolji rezultatom 7:4.

Kako je počeo prvi, Istomin je započeo i drugi set - napravljenim breakom. U trećem gemu drugog seta Uzbekistanac pri vodstvu od 2:1 pravi break koji je na kraju seta samo potvrdio i poravnao rezultat u setovima na 1:1.

Situacija se i u trećem setu nije promijenila pa je u drugom gemu Istomin napravio novi break zahvaljujući kojem je uz dobar servis stigao do vodstva od 3:0. Već tada je bilo jasno da će se Damir iz te situacije teško izvući, a na kraju je poražen rezultatom 2:1 u setovima.