Vijesti
Društvo i ekonomija
U martu otvorenje poslovnog centra Capital Tower u Sarajevu
01.02.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
U martu otvorenje poslovnog centra Capital Tower u Sarajevu
Poslovni centar Capital Tower Sarajevo, smješten na mjestu nekadašnjeg kina Kumrovec u sarajevskom naselju Otoka, bit će otvoren u prvoj polovini marta 2018. godine, potvrdili su investitori za Klix.ba.
"Planirano je otvaranje početkom, a najkasnije sredinom marta. Mi smo planirali otvaranje u januaru, međutim, iz objektivnih razloga vezanih za građevinu i isporuku materijala bili smo primorani da prolongiramo otvaranje za mjesec i po", kazao nam je Meho Korić iz kompanije Capital Tower.
Prema njegovim riječima, do sredine marta bi zgrada zvanično trebala biti otvorena i početi služiti svojoj namjeni.
Objekt Kumrovec, koji je izgrađen 2008. godine, bio je jedan od najvećih u Sarajevu, ali je dugo stajao prazan i nedovršen. Prošle godine ga je kupio Sirijac Abdulah Mehdi.
"U trenutku kada je zgrada kupljena bili su završeni samo armiranobetonski radovi i objekt je bio zatvoren fasadom. Kompletna naša investicija bit će u konačnici od 8 do 10 miliona KM kako bi se zgrada privela krajnjoj namjeni. Investirali smo dodatnih 50 posto sredstava njene kupoprodajne vrijednosti, a sve kako bismo ovom gradu ponudili neophodan sadržaj", kazali su nam iz kompanije Capital Tower koja je, kako su nam objasnili, partner u projektu.
Mehić je kazao da je njihov prevashodni cilj da poslovnom okruženju u Bosni i Hercegovini ponude novi sadržaj.
"Novi sadržaj nije samo zgrada, mi smo svjesni toga. Međutim, kvalitet usluga koje nudi taj biznis centar mi pokušavamo podići na jedan viši nivo od onog koji postoji danas u gradu, iako u Sarajevu već postoje dobri i savremeni biznis centri. Mi pokušavamo to pomjeriti za jednu stepenicu više", poručili su iz Capital Towera, dodavši da se to odnosi na infrastrukturu same zgrade.
Dodao je da će zgrada sadržati razne profile zakupaca, od banaka, administrativnih usluga, softverskih kompanija, aviokompanija...
"Bit će poznatih svjetskih brendova. S nekim klijentima imamo već potpisane predugovore i ugovore. Imamo jedan bizis centar koji će generisati to da se poslovi šire u Bosni i Hercegovini. To nam je krajnji cilj, a mislim da smo na dobrom putu", zaključio je Meho Korić iz kompanije Capital Tower.