Vijesti
Sport
Pjanić i Ronaldo vode “Staru damu” u polufinale
16.04.2019. 12:00
Izvor: Avaz.ba
Pjanić i Ronaldo vode “Staru damu” u polufinale
Stručni štab italijanskog velikana nije zadovoljan formom Mandžukića
Večeras (21 sat) su na programu revanš-mečevi četvrtfinala Lige prvaka između Juventusa i Ajaksa (1:1) te Barcelone i Mančester junajteda (1:0).

Povreda De Jonga

Holandski tim mogao bi u Torinu biti u znatno oslabljenom sastavu, jer se u posljednjoj prvenstvenoj utakmici (Ekscelzior - 6:2) povrijedio Frenki de Jong (Frenkie). Mladi Holanđanin napustio je teren u 28. minuti zbog povrede, a zamijenio ga je Jirgen Ekelekamp.

Prema MOZZART kladionici, domaći su apsolutni favoriti. Kvota na trijumf Juventusa iznosi 1,75, na remi 3,60, dok se na trijumf Ajaksa nudi kvota od 4,90.

Budući igrač Barcelone izašao je s terena držeći se za zadnju ložu i, prema posljednjim najavama, njegov nastup u Torinu pod velikim je znakom pitanja.

Njegov izostanak bio bi veliki udarac za holandski tim, jer je De Jong bio jedan od boljih u prvom četvrtfinalnom meču u Amsterdamu. I Ajaksova igra dosta zavisi od njega.

- Osjetio je da nešto nije kako treba sa zadnjom ložom i izveli smo ga iz igre zbog predostrožnosti. Već smo vodili sa 1:0 i nije bilo smisla da preuzimamo rizik - rekao je trener Ajaksa Erik Ten Hag.

Ajaks je već oslabljen u revanšu neigranjem Nikolasa Taljafika (Nicolas Tagliafico) zbog suspenzije. S druge strane, Juventus se u miru priprema za revanš protiv Ajaksa bez obzira na poraz (1:2) kombiniranog tima protiv Spala, koji nikoga nije uzbudio. Niko u Torinu nije razmišljao o tom meču.

Šef stručnog štaba Juventusa Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri) i dalje ima problem sa povredama, ali je situacija nešto bolja. U tim se vraća Emre Džan (Can), koji će, vjerovatno, zauzeti mjesto uz našeg Miralema Pjanića, koji se osvježio neigranjem protiv Spala, te uz Blaza Matuidija (Blaise Matuidi).

Kin iznenađenje

Đorđo Kjelini (Giorgio Chiellini), prema svemu sudeći, neće moći igrati ni u večerašnjem revanšu te će roviti Danijele Rugani (Daniele Rugani) i Leonardo Bonuči (Leonardo Bonucci) biti na centralnim stoperskim pozicijama.

Daglas Košta (Douglas Costa) spreman je te bi s Federikom Bernadeskijem (Federico Bernardeschi) i Kristijanom Ronaldom (Cristiano) mogao činiti trio u napadu. Špekulira se, međutim, da će Alegri servirati iznenađenje te da će meč početi Moas Kin (Moise Kean).

U Torinu nisu zadovoljni formom Marija Mandžukića pa bi on, kao i Paulo Dibala (Paulo Dybala), koji je odavno rezerva, mogao početi meč s klupe i, eventualno, dobiti šansu u nastavku.

Pogba optimista

Fudbaler Mančester junajteda Pol Pogba (Paul) uvjeren je da njegovi saigači i on imaju snage, ali i umijeća, da u revanš-meču četvrtifnala Lige prvaka protiv Barcelone nadoknade minus od jednog gola.

Prema MOZZART kladionici, kvota na trijumf Barcelone iznosi 1,38, na remi 5,00, dok se na trijumf Junajteda nudi kvota od 7,75.

Francuski veznjak vjeruje da bi "Crveni đavoli" mogli da ponove sličan podvig kao što je to bio slučaj u prošloj fazi takmičenja, kad su u Parizu izbacili Pari Sen Žermen poslije poraza od 0:2 u prvom meču na Otoku.

- Moramo da iskoristimo sve šanse koje nam se ukažu. Barcelona ih nije imala mnogo na našem terenu, možda samo jednu i nije bila opasna. Vjerujem da možemo pobijediti na Kamp nouu - rekao je Pogba.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!