Vijesti
Sport
Željezničar nakon preokreta jedva uspio savladati Mladost
06.05.2019. 12:00
Izvor: Vijesti.ba
Željezničar nakon preokreta jedva uspio savladati Mladost
U utakmici 30. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine Željezničar je na Grbavici savladao Mladost DK, koja je veći dio utakmice igrača sa dva igrača manje, rezultatom 3:1.
Željezničar je na startu utakmice tražio penal. Smatrali su da je jedan gostujući fudbaler igrao rukom, ali Vladimir Bjelica se nije oglasio. U devetoj minuti Stevanović je ubacio, a Krpić iz teške pozicije šutirao glavom daleko pored gola. Šabanadžović je bio neprecizan u 17. minuti.

Centaršut Veselinovića u 20. minuti prošao je malo pored okvira gola Mladosti. Plavi su imali dobru priliku u 25. minuti, no izblokiran je Šabanadžović, a nakon toga nije uspio ni Klepač. Guzina je u 26. minuti doveo Mladost u prednost od 0:1.

Gosti su u kratkom periodu ostali sa dva igrača manje. Drugi žuti karton Asani je dobio u 36. minuti, a samo četiri minute poslije isto se dogodilo i sa Biberom. U drugoj minuti sudijske nadoknade domaći su preko Ramovića uspjeli izjednačiti na 1:1.




Na početku drugog dijela nije bilo većih uzbuđenja. Izblokirani su udarci Bogičevića i Klepača, a zatim i Veselinovića. Opasan udarac Arežine u 64. minuti završio je pored gola. Plavi su poveli u 77. minuti. Stanić je prvo pogodio stativu, a odbijenu loptu u mrežu je poslao Rodin.

Hreljić se ubacio u 79. minuti i umalo kaznio Željezničar. Četiri minute poslije toga Krpić je golom za 3:1 potvrdio pobjedu domaćih.