Vijesti
Politika
SNSD neće doći na današnju sjednicu Doma naroda BiH
24.06.2019. 12:00
Izvor: vijesti.ba
SNSD neće doći na današnju sjednicu Doma naroda BiH
Delegat SNSD-a u Domu naroda PS BiH Dušanka Majkić rekla je da delegati ove stranke neće doći na današnju sjednicu Doma naroda, za koju kaže da je sazvana mimo procedure koja je predviđena Poslovnikom i mimo konsultacija sa ostalim članovima Kolegijuma, ali i mimo ispunjavanja potrebnih preduslova da bi rad zakonodavne vlasti uopšte postojao.

- Evidentno je da je SDA blokirala izbor novog Savjeta ministara i dok ne odblokira imenovanje predsjedavajućeg nema šanse da SNSD radi unutar Parlamentarne skupštine BiH. Neće biti imenovana radna tijela i jednog i drugog doma Parlamenta, i nema šanse da se imenuju ni delegacije u međunarodnim institucijama koje Parlament inače imenuje - kaže Majkićeva za Insajder.

Ona ističe da nije ispunjen nijedan preduslov za održavanje sjednice i da je to samo želja i pokušaj da se predstavi javnosti da je Bosna i Hercegovina zemlja koja ispunjava uslove.

- BiH ne ispunjava osnovni uslov da osam mjeseci nakon izbora formira vlast, a o ostalim uslovima da i ne govorimo -poručuje Majkićeva.

Inače, za danas je zakazana prva hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na čijem je dnevnom redu imenovanje članova Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, prenosi RTRS.