Vijesti
Žuta štampa
Dragana Dujović pozira sa šubarom na glavi
22.07.2009. 12:00
Izvor: Dnevni avaz
Dragana Dujović pozira sa šubarom na glavi
Srbijansku manekenku angažirala modna kuća "Bellissima"...
Dok se sarajevske ulice tope od vrućine, veliko zahlađenje zahvatilo je studio "Foto Art" fotografa Jasmina Fazlagića, pred čijim je objektivom jučer pozirala poznata srbijanska manekenka Dragana Dujović.
U saradnji sa modom kućom "Bellissima", koja trenutno završava snimanje kataloga za kolekciju jesen/zima 2009/2010, vitka Novosađanka, umotana u zimske kreacije domaćih dizajnera, ostvarila je svoj drugi angažman u našoj zemlji. Privatno, pak, Dragana veoma često posjećuje BiH.
U Sarajevu sam prvi put boravila prije osam godina, kada sam sa Katarinom Rebračom učestvovala na Sedmici mode. Od tada do danas sve se mnogo promijenilo - kaže Dujović te dodaje da, zbog čestih posjeta momku, već duže vrijeme živi na relaciji Novi Sad - Banja Luka.
Odmah po dolasku u grad na Miljacki, Dujović je posjetila Baščaršiju, gdje je, kako kaže, uživala u ambijentu i nezaobilaznim ćevapima.
Pojesti ćevape na sarajevskoj Baščaršiji za mene je jednako veliki osjećaj kao i otići u Pariz i vidjeti Ajfelov toranj - tvrdi ova manekenka.
Dragana Dujović je 2004. godine predstavljala Srbiju i Crnu Goru na Izboru Miss Universe u Ekvadoru, dok je dvije godine poslije bila drugoplasirana na Izboru Miss Fashion TV u Antaliji.
Iako se u mojoj karijeri najviše izdvajaju internacionalna takmičenja, veoma sam ponosna i na niz kataloga, editorijala, TV reklama i mnogih drugih angažmana, koji su me, evo, doveli i do saradnje sa "Bellissimom" - pojasnila je Dujović.