Vijesti
Žuta štampa
Tarik Kaljanac Mister Universe Model 2010
11.05.2010. 20:00
Izvor: Dnevni avaz
Tarik Kaljanac Mister Universe Model 2010
Dobio i nagradu publike koja je glasala putem interneta
Na izboru "Mister Universe Model 2010" u Dominikanskoj Republici, koji je održan u nedjelju, u konkurenciji više od 30 učesnika iz cijelog svijeta, naš predstavnik Tarik Kaljanac napravio je pravu senzaciju i osvojio titulu najljepšeg. Pored lente pobjednika, 20-godišnji Sarajlija dobio je i nagradu publike koja je glasala putem interneta.
Tarik se, kako saznajemo, prijavio na ovaj izbor na nagovor Mistera BiH Dejana Radovića, a za ovo putovanje sam je morao osigurati novac.
- Tarik je, uz pomoć prijatelja i sponzora, prikupio 5.000 KM, koliko mu je bilo potrebno za avionsku kartu i ostale troškove. On je uvijek ulagao u sebe, a vjerujem da će mu titula pobjednika donijeti dosta novih angažmana u cijelom svijetu - kaže Tarikov brat Haris Kaljanac te dodaje da će se Mister Universe Model 2010 danas vratiti u Sarajevo.
Tarik se bavi manekenstvom četiri godine, a u posljednjih desetak mjeseci radio je nekoliko uspješnih reklamnih kampanja za "Granoff", FDS, "Doremo", "Almu Ras"... Prije manekenstva, bavio se nogometom. Sa bratom Harisom prošao je omladinsku školu Fudbalskog kluba Sarajevo, a nakon povrede ligamenata oba koljena, prestao je trenirati nogomet.