Vijesti
Žuta štampa
Rediteljica Amra Mehić i glumac Feđa Štukan spremni za ulogu roditelja
21.06.2010. 12:00
Izvor: dnevni avaz
Rediteljica Amra Mehić i glumac Feđa Štukan spremni za ulogu roditelja
Otkako smo saznali da ćemo dobiti bebu, ne skidamo osmijeh s usana. Presretni smo i uživamo u svakom momentu
Od sve sreće koju su mlada rediteljica Amra Mehić i glumac Feđa Štukan za tri godine ljubavne veze zajednički proživjeli, dolazak bebe na svijet, ističu, ne može se porediti ni sa čim. Početak avgusta je termin kada će njih dvoje prvi put postati roditelji. Pripremajući se za novu životnu epizodu, sa velikim zadovoljstvom renoviraju svoj stan u Sarajevu.

Velike promjene

- Počelo je porođajno odbrojavanje. Početkom avgusta već ću uživati u majčinstvu. Od prvog dana kada smo saznali da sam u drugom stanju pa sve do danas nas dvoje ne skidamo osmijeh s usana. Presretni smo i uživamo u svakom momentu - govori Mehić.

Mladi par, poznat po tome što uživa u ekstremnim sportovima, poput paraglajdinga, već je osjetio promjene koje je donijelo Amrino drugo stanje. Ipak, o vjenčanju još ne razmišljaju.

- Veoma malo stvari planiramo. Mislim da je Džon Lenon (John Lennon) bio upravu kada je rekao: "Život je ono što se događa dok ste vi zauzeti praveći planove za život." Iz ove perspektive ne mogu sa sigurnošću tvrditi koliko će dijete utjecati na naše profesije, ali jedno je sasvim sigurno, utječe na naš kompletan život, i to u pozitivnom smislu - govori rediteljica koja iza sebe ima pet letova sa paraglajderom.

SFF premijera

Kratki igrani film "Zgarišta" rediteljice Amre Mehić, koji je imao premijeru na Sarajevo Film Festivalu prošle godine, na internacionalnom "Duka Festu" u Banjoj Luci osvojio je prvo mjesto. U "Zgarištu", koji, inače, traje 10 minuta, a govori o međuljudskim odnosima u našoj i u većini drugih zamalja, jednu od uloga glumi i Štukan. U međuvremenu, Mehić se bavila režijom u nekoliko produkcijskih kuća.

- Ovaj film tek starta sa svojim festivalskim životom i želim da ga pregleda što više ljudi. Trenutno imam nekoliko projekata u pripremnim fazama, ali o njima nema smisla sada govoriti. Naravno, u budućnosti, nadam se i svom prvom dugometražnom filmu. Što se tiče Feđine uloge, za mene to nije ništa neobično, jer su i moji majka, otac i sestra, također, iz svijeta filma i često radimo zajedno - pojašnjava Mehić.

Budući roditelji boravili su nedavno u Novom Sadu, gdje je premijerno prikazan omnibus "Neke druge priče", u kojem Štukan tumači jednu od glavih uloga.

- Oduševljen sam prvim reakcijama i drago mi je što tepihom Sarajevo Film Festivala neću proći bez razloga. I tu očekujem premijeru još jednog filma, u kojem sam ostvario zapaženu ulogu - govori glumac.

Zvat će se Aya

Amra Mehić i Feđa Štukan skoro su spremni za novu životnu ulogu. O imenu djeteta su dugo razmišljali i konačna odluka je pala.

- Ljekari su rekli da je curica i, ako bude tako, zvat će se Aya - ističe budući otac.