Vijesti
Žuta štampa
Oženio se bivši nogometaš Željezničara Almir Gredić
20.07.2010. 12:00
Izvor: dnevni avaz
Oženio se bivši nogometaš Željezničara Almir Gredić
Bivšem nogometašu Željezničara kum je bio Amar Osim. Džeko nije dobio dozvolu kluba da prisustvuje vjenčanju
Bivši nogometaš Željezničara Almir Gredić prekjučer se u Sarajevu oženio s Aidom Murtezić. Vjenčanje i svadbeno veselje upriličeno je u hotelu "Evropa", gdje se ovom prilikom okupilo skoro 300 zvanica.

Događaju su prisustvovale brojne ličnosti iz javnog života BiH, kao i Gredićevi nekadašnji saigrači iz Želje. Nažalost, iako je najavio dolazak na svadbu, proslavljeni bh. reprezentativac Edin Džeko nije dobio dozvolu svog kluba, njemačkog Volfsburga da nakratko napusti pripreme i tako se nađe među ostalim zvanicama na vjenčanju.

Kum Almiru Grediću, koji već nekoliko godina obavlja funkciju direktora sarajevske filijale UniCredit banke, bio je prvi stručnjak tima s Grbavice Amar Osim. Mladenci će se 21. jula zaputiti na bračno putovanje u Tursku.

Jučer se oženio i nekadašnji rukometaš sarajevske Bosne Đorđe Stevanović. Njegova izabranica je Olja Tomović, inače sestra bivšeg košarkaša "Studenata" Tomislava. Vjenčanje je obavljeno u Beogradu, a svadbenom veselju u restoranu "Julia" prisustvovalo je skoro 200 zvanica.

I Almedin Šišić uplovio u bračne vode

Zamjenik glavne i odgovorne urednice magazina "Global" Almedin Šišić u subotu je, također, uplovio u bračne vode. Vjenčanje dugogodišnjeg novinara i njegove izabranice Alme Nuhić, diplomirane psihologinje, obavljeno je u Općini Novo Sarajevo u prisustvu kumova Jasmine Mostić i Darka Šanje.