Vijesti
Žuta štampa
Hanka Paldum i Kemal Monteno snimili "Sofru": I Sidran u spotu
29.06.2012. 12:00
Izvor: dnevniavaz.ba
Hanka Paldum i Kemal Monteno snimili "Sofru": I Sidran u spotu
Kadrovi urađeni u Despića kući, Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, galeriji "Mak"...
Hanka Paldum i Kemal Monteno snimili su spot za duet "Sofra". Obje zvijezde veoma su zadovoljne pjesmom i vjeruju da će ona osvojiti simpatije publike u cijelom regionu.
Za produkciju spota bila je zadužena agencija "Gotiva", dok režiju potpisuje Muris Beglerović. Kadrovi su snimani na brojnim lokacijama u Sarajevu, poput Despića kuće, Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, galerije "Mak"...
- Snimanje je bilo naporno. Ipak, s Kemom je atmosfera uvijek pozitivna i on uvijek nađe načina da ljude oraspoloži. Drago mi je što smo snimali u objektima koji su od velikog kulturnog značaja za našu zemlju. Ovo mi je najdraži duet, a vjerujem da ni uspjeh neće izostati. Nakon što spot bude gotov planiramo i promociju u glavnom gradu BiH - kaže Hanka.
Zanimljivo je da se u spotu "Sofra" pojavljuje i Abdulah Sidran, najveći živući bh. pjesnik.
- To je bila moja velika želja. Abdulah je, i pored svog zdravstvenog stanja, prihvatio da iz Tešnja dođe u Sarajevo i da posebnu draž ovom spotu. Pjesma govori o Bosni i o našim duhovnim vrijednostima. U kompoziciji "Sofra" nalaze se i stihovi: "Za ovom mojom sofrom bujrum svima, i kraljevima i prosjacima." U spotu Sidran sjedi za stolom i piše tintom i starim perom - otkriva nam prva dama bh. estrade.
Policajac čuvao ekipu
Tehničku podršku ekipi "Gotive" pružila je agencija "New Event", a o sigurnosti na setu brinuo se i jedan policajac. On je s posebnim zanimanjem pratio snimanje, ali nije imao potrebe da intervenira.