Vijesti
Žuta štampa
Dino Šaran pred koncert: Mi smo, ustvari, na pauzi, ali pare se moraju zaraditi
03.07.2012. 12:00
Izvor: Dnevni avaz
Dino Šaran pred koncert: Mi smo, ustvari, na pauzi, ali pare se moraju zaraditi
"Baščaršijske noći" su veoma dobra manifestacija
Članovi grupe "Letu štuke" ustvari su na pauzi, ali ipak će održati koncert 18. jula ispred BBI centra u Sarajevu, gdje su za Novu godinu imali i posljednju svirku u bh. prijestonici. Jedan od najpopularnijih bendova na ovim prostorima nastupit će u okviru manifestacije "Baščaršijske noći", za koju frontmen Dino Šaran kaže da je veoma dobra.

Mi smo insani
- Koncert ispred BBI-ja se "nacalio", pružila se prilika, to ćemo odsvirati i pauza se nastavlja do daljnjeg - kaže nam Šaran.
Također, iskreno dodaje da će im ova svirka "dobro doći".
- Moramo svirati. Pjevač je insan kao i svako drugi, mora zaraditi pare. Mi, u suštini, sada pauziramo. Svirali smo stvarno puno - od ljeta 2008. godine do kraja 2011., i hoćemo malo da pauziramo, da se prestruktuiramo što se tiče poslovanja, da se malo odmorimo od svega - ističe Šaran.
Pojašnjava da muzika nije nikakvo takmičenje ni trka.

Letu štuke": Koncert ispred BBI-ja
- Tako da hoćemo malo da se odmaknemo i od posla i od svirke, i mi jedni od drugih. Da se ne gledamo stalno. Potrebna je nekada ta pauza, da ne bi sve puklo. Tako se bendovi i raspadnu, što su previše zajedno - govori Šaran.

Nove pjesme
U koncertnoj pauzi članovi "Štuka" su se, rekli bismo, rasuli na sve strane.
- Jedni su na godišnjem ili obilaze rodbinu, drugi renoviraju stan, a ja radim pomalo pjesme za novi album - dodaje Dino.

Ne zovu nas jer smo dobri
Iako grupa "Letu štuke" kod publike uživa visok rejting, Dino Šaran veoma otvoreno kaže da se organizatori koncerata i manifestacija baš i ne utrkuju s pozivima.
- Nas ne zove niko nigdje. Zašto? Zato što smo dobri. Ne zovu nas jer im ne treba nešto dobro, nego samo hopsa-hopsa, samo daj da se zadaje - Šaranov je stav.