Vijesti
Žuta štampa
Bh. grupa predstavila album:Kako izgleda kad poludi "Regina"
04.07.2012. 20:00
Izvor: Dnevni avaz
Bh. grupa predstavila album:Kako izgleda kad poludi "Regina"
Živa svirka pod vedrim nebom
Osim nepodnošljivih vrućina, početak radne sedmice na sarajevskim ulicama obilježila je i neobična promocija novog albuma grupe "Regina" pod nazivom "Kad poludimo", upriličena prekjučer na platou ispred Katedrale. Na ovaj način članovi bh. grupe željeli su privući pažnju prolaznika, a potom su ih nagradili mini koncertom.
Frontmen i gitarista Aleksandar Aco Čović ističe da je najbolji vid promocije pokazati na licu mjesta publici ono što su članovi benda radili u protekle tri godine.
- Album se zove "Kad poludimo", pa to sve ima smisla, jer smo pokazali sarajevskoj publici kako izgleda kada mi poludimo - kaže Aco.
Osim Čovića, na bini su bili i izuzetno raspoloženi Denis Čabrić, Bojan Milićević i pjevač Davor Ebner te su pod vedrim nebom, uz koktele, izveli nekoliko novih numera. Sudeći prema reakcijama okupljenih Sarajlija, najviše pažnje privukla je naslovna numera, pa su pojedini i zaplesali.
Članovi benda sličnu promociju nedavno su upriličili i u Beogradu. Aco ističe da nema razlike između sarajevske i beogradske publike.
- To su sve naši ljudi, tako da su i emocije identične. Mi smo za Sarajevo, naravno, više vezani jer smo rođeni u ovom gradu. Ali u svakom mjestu gdje sviramo, to radimo na najbolji mogući način - govori Čović i dodaje da je i na ovom albumu ljubav njihov glavni pokretač.

Katarina Glumac u novom spotu
Za vrijeme beogradske promocije "Regina" je spojila ugodno s korisnim te su tom prilikom snimljeni kadrovi za spot "Hvala Bogu". U spotu se pojavljuje i Katarina Glumac, jedna od najljepših srbijanskih manekenki.