Vijesti
Žuta štampa
Robert De Niro stiže u Sarajevo?
05.07.2012. 20:00
Izvor: Mojportal.ba
Robert De Niro stiže u Sarajevo?
Pripreme za 18. Sarajevo film festival (SFF), koji u petak počinje i traje do 14. jula, privedene su kraju, a 'šuška se' da bi jedan od gostiju mogao biti i slavni holivudski glumac Robert De Niro.
Na pitanje novinara da li je istina da će grad na Miljacki tokom festivala ugostiti jednu od najvećih filmskih zvijezda, Mirsad Purivatra, direktor SFF-a, uz osmijeh je odgovorio: "Pričekajte do početka festivala", što je dodatno podgrijalo sumnju da "gdje ima dima, ima i vatre".
Na novinarsku konstataciju da se za De Nirov dolazak zna i o njemu priča već dugo, Purivatra je lukavo dodao da "novinari uvijek sve znaju najbolje".
U svakom slučaju, lokacije na kojima će se održavati programi i susreti umjetnika, novinara i publike, Otvoreno kino "Metalac", Bosanski kulturni centar te plato ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, već su spremni da prime prve goste.
U gradu se osjećaju promjene, pristiže veliki broj turista, restorani i kafići su puni već od ranih jutarnjih sati, a gradske vlasti kažu da su i hotelski kapaciteti već popunjeni.