Vijesti
Žuta štampa
Branko Đurić Đuro pred večerašnji koncert u Sarajevu: Možda dođe i Anđelina Đoli!
06.07.2012. 12:00
Izvor: Dnevni avaz
Branko Đurić Đuro pred večerašnji koncert u Sarajevu: Možda dođe i Anđelina Đoli!
To ne smijem potvrditi, a ni ne potvrditi, tajanstven je Đuro
Na zadovoljstvo brojnih fanova, u glavnom gradu BiH na otvaranju "Sarajevo Music Stagea" večeras će u Domu mladih nastupiti "Bombaj štampa". Prije sarajevskog rok benda publiku u kultnom okupljalištu zagrijat će beogradski sastav "Vroom". Frontmen "Bombaj štampe" Branko Đurić Đuro jučer je stigao u Sarajevo, gdje je s ostalim članovima benda obavio višesatnu probu.
- Nekako je postala tradicija da sviramo za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala. Volim taj period kada se skupe raja sa svih strana svijeta, tako da to bude pravo staro Sarajevo - kaže Đuro.

"Miss Sarajevo"
"Bombaj štampa" svaki put za svoju publiku pripremi specijalno iznenađenje, a večeras će njihov koncert biti obogaćen nastupom Marka Helera (Marc Heller), svjetski poznatog opernog pjevača.
- Marka sam upoznao na berlinskoj premijeri filma Anđeline Đoli (Angelina Jolie) "U zemlji krvi i meda", nakon čega smo i prvi put zajedno izveli "Miss Sarajevo". Bila je to večera na kojoj se okupio ogroman broj zvanica. Ostao sam u kontaktu s ovim poznatim opernim pjevačem i njemu se dopala ideja da bude specijalni gost na našem sarajevskom koncertu. Šta ćemo pjevati u Domu mladih, neka ostane tajna - kaže uspješni sarajevski glumac, reditelj i muzičar sa slovenskom adresom.

Gosti u VIP-u
Kako smo nezvanično saznali, u VIP prostoru Doma mladih večeras bi se trebali pojaviti i slavni holivudski par Anđelina Đoli i Bred Pit (Brad Pitt).
- To ne smijem potvrditi, ni ne potvrditi. Ne mogu govoriti o tome. Ako Anđelina Đoli dođe, bilo bi super. Već nekoliko puta izrazila je želju da dođe na naš koncert. Anđelina voli "Štampu" i na soundtracku njenog filma je jedna pjesma od "Bombaj štampe". I Bred i ona bi voljeli doći na koncert, a vidjet ćemo hoće li se pojaviti u Domu mladih - tajanstven je Đurić.

Uskladiti obaveze
Već duže vremena članovi "Bombaj štampe" dogovaraju američku turneju, ali i koncerte u regionu.
- Trenutno pokušavamo odrediti termine za Mostar i Banju Luku. Ali, jednostavno, teško nam je uskladiti naše obaveze - kaže Đuro.

Priprema seriju "Čista desetka"
Đuro je počeo s pripremama za novu seriju koju će snimati u Sloveniji.
- Radni naziv je "Čista desetka". Ova serija će biti nasljednica "Naše male klinike". Imam još dosta obaveza na snimanju nekoliko filmova. Ni sam ne znam kako sve stižem. U Londonu sam radio TV film za BBC, u septembru završavam još jedan film u Italiji. Čeka me i snimanje "Montevideo, Bog te video 2". Od 28. maja, kada sam proslavio rođendan, nisam imao slobodnog dana - kaže lider "Bombaj štampe".