Vijesti
Žuta štampa
Šaran: Poslije vijesti može se popiti tabla "apaurina"
20.07.2012. 20:00
Izvor: dnevni avaz
Šaran: Poslije vijesti može se popiti tabla "apaurina"
Nedostaju muzičke emisije koje su mnogo više od turbofolka
- Volio bih da cijeli program na domaćim TV stanicama pretvore u šoue realnosti i sapunice pa da vidimo kakva je naša realna slika - kazao je u šali Dino Šaran, frontmen sarajevske grupe "Letu štuke".
Televiziju skoro da i ne gleda, a o javnim emiterima baš i nema najbolje mišljenje. Usput pogleda informativni program iako ga iznervira i od njega ga, kaže, zaboli glava.
- Nema ništa da valja. Informativni program uvijek je isti. Uvijek je kriza, sve je nerješivo, previše negativno, zastupljeno je na političkom marketingu, plasiraju neke gluposti koje nemaju veze s realnošću... Doslovno - red vijesti, "Šezdeset minuta" pa tabla "apaurina". Ma, najbolje je to i ne gledati - iskren je Šaran.
Nema pozitivno mišljenje ni o stranim programima, kao što su "Discovery" i "History".
- "History" je pomalo fašistička televizija. Stalno pokazuju Hitlera kao da je on bio jedina historijska ličnost. Eto, niko više nije postojao osim njega - dodaje ovaj muzičar.
Ono što ga zanima, uglavnom potraži na YouTubeu. Uredništvima s akcentom na BiH savjetuje da smanje reklame, sapunice, da prikazuju više sporta, ali ne samo fudbal.
- Nedostaju emisije iz kulture, kvalitetne dječije emisije, kao i muzičke koje su mnogo više od turbofolka. Ljudi se trebaju uhvatiti dobre knjige, a da to nije samo Paulo Koeljo - poručio je Dino.