Vijesti
Žuta štampa
"Mostar Blues festival": Koncert Josipe Lisac bio je poslastica
23.07.2012. 12:30
Izvor: Dnevni Avaz
"Mostar Blues festival": Koncert Josipe Lisac bio je poslastica
Uz sjajnu izvedbu vrhunske umjetnice Mostarci su i zaplesali
Deseto izdanje "Mostar Blues festivala" (MBF) okončano je u subotu navečer na Sportskom centru "Kantarevac" trijumfalnim nastupima "Dr Feelgooda", kultnog britanskog benda iz sedamdesetih i osamdesetih, te legendarnog Gorana Bareta i "Majki".

Posljednju večer MBF-a otvorio je bend "La Grange", koji je vatrenom svirkom, posvećenom čuvenoj teksaškoj grupi "ZZ Top", pripremio publiku za nastup starih britanskih rokera, koji su pokazali Mostarcima kako se i dalje dobro "praši rokenrol".

Vrh scene

Kada je atmosfera dostigla vrhunac, na binu je izašao kontroverzni roker Bare u pratnji "Majki", koji je mostarskoj publici predstavio novi album "Teške boje". Na repertoaru su se našli i stari hitovi "Majki" te pjesme iz Baretove solističke karijere. Odličnim izvedbama pokazali su zašto su u samom vrhu regionalne rok scene.

Ipak, poslastica 10. jubilarnog MBF-a bio je koncert maestralne Josipe Lisac, održan druge festivalske noći, koji će Mostarci dugo pamtiti.

Skoro 1.500 Josipinih poklonika uživalo je u dvosatnom koncertu ove vrhunske umjetnice. Pjevačica je dočekana ovacijama, a već na samom početku, kada je a capella zapjevala sevdalinku "Niz polje idu, babo, sejmeni", sigurno je bilo da će Lisac priuštiti Mostarcima nezaboravnu noć.

- Odlučila sam da koncert započnem autohtonim bluzom, koji se ovdje rodio i ne postoji nigdje drugdje. To je začuđujuće inspirativno - obratila se Josipa publici na početku koncerta.

Iskreno toplo

U 120 minuta nizale su se pjesme iz skoro cijele Josipine karijere, a čije su fantastične izvedbe izazivale oduševljenje. Nakon što je otpjevala "Gdje Dunav ljubi nebo", Josipa je prvi put u karijeri, kako je sama istakla, tražila od publike, kojoj se, inače, sve vrijeme obraćala, da joj otpjeva refren ove pjesme.

Velika umjetnica i njen bend vraćeni su na bis, nakon čega je Josipa poklonila publici još tri pjesme, uz koje su se Mostarci i rasplesali, a Josipa se od njih oprostila riječima: "Bilo mi je toplo, toplo, iskreno toplo."

Mostar se dokazao

Festival je potvrdio da je Mostar u potpunosti grad bluza.

- Sve tri noći su prošle fenomenalno. Osjetila se ljubav s obje strane, kako s bine, tako i od publike. Mislim da smo napravili nešto izvanredno - kazao je Mili Tiro, organizator MBF-a.