Vijesti
Žuta štampa
Čola pjeva u Ohridu i Puli, u pripremi i nastup u Mostaru
26.07.2012. 12:00
Izvor: Dnevni avaz
Čola pjeva u Ohridu i Puli, u pripremi i nastup u Mostaru
Na stadionu "Biljanini izvori" 1. avgusta, u "Areni" u Puli tri dana poslije
Nakon odličnog koncerta na tuzlanskom Tušnju, Zdravko Čolić nastavlja s nastupima po regionu. Prvi nastup u nizu jedan od najpopularnijih pjevača u regionu održat će 1. avgusta u Ohridu, na stadionu "Biljanini izvori".
Čola je u Ohridu posljednji put nastupio prije 14 godina, u julu 1998. godine u sklopu turneje na kojoj je promovirao album "Kad bi moja bila". Nekoliko dana boravio je u Makedoniji kako bi utanačio sve detalje predstojećeg spektakla u Ohridu.
Samo tri dana poslije, 4. avgusta, Čolić će u "Areni" u Puli održati "Koncert ljubavi". Harizmatični Sarajlija i vlasnik velikog broja hitova 2008. godine je rasprodao pulsku "Arenu", a šest godina ranije njegov koncert u ovom rimskom amfiteatru prekinut je zbog olujnog nevremena. Već sada vlada veliko interesiranje za njegov koncert tako da organizatori vjeruju da će ulaznice biti rasprodate do kraja jula.
Za organizaciju Čolinih koncerata u Bosni i Hercegovini zaduženi su Almir Berberović Braco i agencija "Beral Company". Nakon posljednjeg spektakla u BiH, na Tušnju, popularni Čola trebao bi pjevati u Mostaru. Koncert u gradu na Neretvi je u pripremi, a još nije određen datum.