Vijesti
Žuta štampa
"Bombaj štampa" snima album sa poznatim tenorom Helerom
27.07.2012. 12:00
Izvor: Dnevni avaz
"Bombaj štampa" snima album sa poznatim tenorom Helerom
Plan je da uradimo arije klasične muzike kao rok obrade, kaže Babović
"Bombaj štampa" nastavit će saradnju sa poznatim tenorom Markom Helerom (Marc Heller), koji je bio specijalni gost na koncertu sarajevske grupe u Domu mladih. Trebali bi uraditi zajednički muzički materijal, koji bi se snimao krajem godine u Parizu.
- Sve je to još u fazi dogovora. Prije nego što sve finaliziramo, trebali bismo imati još nekoliko proba da ponovo vidimo kako bi to sve zvučalo. Plan je da uradimo arije klasične muzike kao rok obrade. Mislimo da bi to bilo veoma zanimljivo. Tako bi se na našem materijalu našle kompozicije "O sole mio", "Kraljica noći" i još neke druge. U cijeli projekt bila bi uključena i Helerova supruga. Mislim da bi ovo sve bio veoma zanimljiv spoj - kaže Nedim Babović, član "Bombaj štampe".
Gitarista sarajevske grupe dodaje da oni uskoro namjeravaju početi snimati i pjesme za novi album.
- "Neka DJ odmah dole CJ" već je malo zastario. Ovaj album je isfurao i vrijeme je za ulazak u studio. Možda uradimo još spot za neku od pjesama i na taj način iznenadimo svoje fanove. Novi album snimali bismo u BiH i Sloveniji, a ako bude išlo prema planu, sve bi trebalo biti gotovo do 2014. godine - kaže Babović, koji je s Brankom Đurićem Đurom već birao neke pjesme za naredni muzički materijal.