Vijesti
Žuta štampa
Gdje ljetuju poznati:
Čola u Grčkoj, Halid na Nišićkoj visoravni, Burina se preselio na Boračko jezero
02.08.2012. 12:00
Izvor: Dnevni avaz
Čola u Grčkoj, Halid na Nišićkoj visoravni, Burina se preselio na Boračko jezero
Dino Merlin odmarao se na Jadranu
Ljetne mjesece poznate ličnosti iz naše zemlje uglavnom provode odmarajući se i pripremajući za nove projekte. Jedni su odlučili da ljetuju na moru, a drugi su, pak, izabrali jezera ili planine.

Dino Merlin
Vrijeme za odmor Dino Merlin uglavnom je koristio nakon nastupa na Jadranu. Tako je naša muzička zvijezda provela nekoliko dana na Crnogorskom primorju nakon koncerta u Budvi, a potom i u Hrvatskoj, gdje je pjevao u Vodicama.

Zdravko Čolić
Zdravko Čolić odlučio je da se i ove godine sa suprugom Sandrom, kćerkama Unom i Larom odmara u Grčkoj. I on je spojio ugodno s korisnim tako da će, nakon koncerta u Ohridu i Puli, boraviti kratko u ovim lijepim turističkim destinacijama.

Hari Varešanović
Hari Varešanović, nakon nastupa i priprema novih pjesama, baterije će, sa suprugom Jasminkom, puniti u Opatiji. Oni danas putuju na Hrvatsko primorje, gdje će biti naredne dvije sedmice.

Halid Bešlić
Halid Bešlić najbolje se, kako kaže, odmori na Nišićkoj visoravini kod prijatelja, ali je nekoliko dana proveo i u Crnoj Gori, gdje je imao zapažene nastupe. Halid se kratko odmarao i kod prijatelja Seada Sušića u Makarskoj.

Enes Begović i Branka Sovrlić
Enes Begović već nekoliko godina, od kada je kupio kuću u Neumu, svaki slobodan trenutak koristi za odmor u bh. gradiću na Jadranu. Pjevač narodne muzike uživa u pecanju na moru. U Neumu je redovan gost i Branka Sovrlić, koja je u junu otvorila restoran "Sarajevski ćevap". Prije nego što je došla na Jadran Branka se odmarala u Egiptu.

Haris Burina
Glumac Haris Burina ljetne dane sa suprugom Uranelom provodi u Eko-selu na Boračkom jezeru.
- Zahvaljujući poslu, obišao sam cijelu planetu, jedino nisam bio u Rusiji i Australiji, a i ne kanim. Sve i svašta sam vidio i prije četiri godine shvatio sam da neko želi da napravi Eko-selo na Boračkom jezeru i od tada sam vezan za ovu nedirnutu prirodu. Nikada i nigdje svoj ljetni odmor neću provesti osim ovdje. Nažalost, pročut će se brzo za ovaj raj, ali imam svojih pola dunuma i kuću tako da se ne moram brinuti - kaže Burina te u šali dodaje da se, faktički, preselio na Boračko jezero.

Nikolina Jungić
Atraktivna Banjalučanka Nikolina Jungić promijenila je u posljednjih tridesetak dana nekoliko zanimljivih destinacija. Iako trenutno živi i gradi karijeru u Parizu, ova ljepotica gleda da spoji ugodno s korisnim pa nakon snimanja nađe vremena i za odmor, šoping, zabavu... Poslije putovanja u Bodrum i Istanbul, Nikolina je otputovala na Ibicu, gdje je, kako kaže, oduševljena noćnim životom.

Aleksandar Hršum i Aleksandra Lovrić
Autorka neobičnih kreacija Aleksandra Lovrić bila je na putovanju s velikim dugogodišnjim prijateljem, voditeljem i urednikom televizije Pink BH Aleksandrom Hršumom u Londonu, gdje se trenutno održavaju Ljetne olimpijske igre. Sudeći prema fotografijama koje svakodnevno objavljuju na društvenoj mreži, proveli su nezaboravne trenutke u engleskoj prijestonici.

Senad Bašić
Velikan bh. glumišta Senad Bašić, nakon brojnih obaveza i pripremanja za premijere filma "Shanghai Gypsy", u kojem igra glavnu ulogu, pronašao je savršeno mjesto za odmor. Bašić ovih dana sa porodicom boravi na otoku Lošinj u Hrvatskoj.

Tarik i Lejla Filipović
Glumac i omiljeni voditelj kvizova, rođeni Zeničanin Tarik Filipović trenutno se sa suprugom Lejlom i sinovima Armanom i Dinom odmara u Dubrovniku. Porodica Filipović otputovat će nakon toga do Istre, a potom i do Poreča, gdje imaju kuću.

Budva glavno okupljalište
Glavno okupljalište poznatih ličnosti je i ova godine Budva, koja svojim plažama, turstičkom ponudom i zabavnim dešavanjima odiše glamurom. Manekenka i TV voditeljica Zvezdana Perendija vratila se nedavno iz Budve, gdje je bila na ljetovanju sa momkom, a trenutno se tamo nalaze tamnoputa ljepotica Daniella Mijatović sa prijateljima te Tarik Kaljanac, proslavljeni bh. maneken s adresom u Kini.