Vijesti
Žuta štampa
Brojni nastupi: Stigao poziv s ledenih Alpa za traženu "Dubiozu"
14.08.2012. 12:00
Izvor: Dnevni avaz
Brojni nastupi: Stigao poziv s ledenih Alpa za traženu "Dubiozu"
Proteklih dana nastupili na "Šabačkom ljetnom " te na "Siget festivalu" u Budimpešti
Svojom mješavinom regea, daba i roka uz snažne političke poruke "Dubioza kolektiv" postao je bend bez kojeg skoro nijedan festival u regionu, ali i šire, ne može proći. Nakon Slovenije, Mađarske, Srbije, Italije, Hrvatske, Holandije, Poljske te brojnih drugih zemalja, poziv je stigao i s ledenih Alpa, gdje su nastupali i prošle godine.
Naime, popularna "Dubioza" posjetit će početkom naredne godine Francusku, tačnije Orsijer, gdje će od 5. do 12. januara nastupati na "Knock Out Snow Festivalu 2013", na kojem, osim muzičkih večeri, organizatori nude i cjelodnevni sportski i zabavni sadržaj. Na prošlogodišnjem Festivalu najveća zabava, ali i najviše posjetilaca, bilo je upravo na nastupu trenutno najpopularnijeg bh. benda.
Osim toga, sedmočlani sastav nastupit će 23. avgusta na Festivalu "Bucovina Rock Castle" u Rumuniji, a videonajava u kojoj se članovi obraćaju rumunskoj publici, objavljena je na zvaničnoj interenetskoj stranici ove manifestacije.
Ovo ljeto za "Dubiozu" je bilo radno pa su, između ostalog, protekle sedmice prošlogodišnji dobitnici prestižnog MTV-jevog priznanja "Best Adria Act" nastupili na "Siget festivalu" u Budimpešti te na "Šabačkom ljetnom festivalu", gdje su još svirali i "Pekinška patka", "Van Gogh", "Hladno pivo"... Kako prenose srbijanski mediji, po Šapcu se ovih dana uglavnom priča kako su najveću pažnju privukli "Van Gogh" i "Dubioza kolektiv", koji je stekao ime najtraženijeg benda u regionu.