Vijesti
Žuta štampa
Nova vlast Bača oduzela Balaševiću titulu počasnog građanina
22.08.2012. 12:00
Izvor: Dnevni avaz
Nova vlast Bača oduzela Balaševiću titulu počasnog građanina
Balašević je za počasnog građanina izabran 2010. godine
Bivši gradonačelnik Bača Tomislav Bogunović je kritikovao je danas odluku Skupštine opštine Bač da oduzme priznanje počasnog građanina dato kantautoru Đorđu Balaševiću.
"Mene je sramota što ovakvi ljudi vode Opštinu Bač, a sramota je i ogromnu većinu građana", rekao je Bogunović agenciji Beta.
Na vlasti u Baču je koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS).
Balašević je za počasnog građanina izabran 2010. godine, u vrijeme kada je na vlasti bila koalicija predvođena Demokratskom strankom.
Bogunović je objasnio da je Balašević tada proglašen za počasnog građanina jer je to zaslužio svojim radom, svojim pjesmama u kojima se spominju mjesta iz opštine Bač, čime je doprinjeo njenoj promociji.
Skupština Opštine Bač je u petak odlučila da Balaševiću oduzme priznanje počasnog građanina.
Potom su u subotu pokušali da održe sjednicu Skupštine opštine, na kojoj su željeli da ponište tu odluku i vrate Balaševiću priznanje, uz obrazloženje da je ta odluka bila "ishitrena". Međutim, u subotu nije bilo kvoruma.
Sjednica je održana juče i odluka o oduzimanju priznanja Balaševiću je poništena, ali su odbornici Demokratske stranke osporili legitimitet tog zasjedanja i kazali da ponovo nije bilo kvoruma.