Vijesti
Žuta štampa
U Zetri će pjevati Bešlić, Joksimović, Huljić...
25.08.2012. 14:00
Izvor: Dnevni avaz
U Zetri će pjevati Bešlić, Joksimović, Huljić...
Sarajevska dvorana Zetra će u subotu, 8. septembra, ugostiti pjevače s prostora Balkana koji će nastupiti na koncertu prijateljstva, a, prema do sada dostupnim informacijama, organizator je Turska radio-televizija (TRT).
Iz zemalja Balkana pozvane su velike zvijezde pa će tako Bosnu i Hercegovinu na ovom koncertu predstavljati Halid Bešlić, Srbiju Željko Joksimović, Hrvatsku Tonči Huljić.
U Zetri će pjevati i popularna turska pjevačica Sezen Aksu, dok će boje Grčke braniti George Dalaras, koji u svojoj biografiji ima ubilježene saradnje sa Stingom, Pakom de Lusijom (Paco de Lucía) i Goranom Bregovićem.
S Kosova stiže Rona Nishliu (Nišiliju), koja je na Eurosongu u Azerbejdžanu predstavljala Albaniju i oduševila publiku sjajnim glasom. Iz Crne Gore dolazi Nina Žižić, a iz Albanije Saimir Braho. Njima će se pridružiti i izvođači iz Rumunije, Mađarske i Bugarske.
Ulaz u Zetru za posjetioce bit će slobodan.

Tehnika i ogromna bina iz Turske
Kompletna tehnika za koncert u Sarajevo će biti dopremljena iz Turske. Kako doznajemo, u Zetri će biti postavljena ogromna bina dimenzija 16 puta 40 metara.