Vijesti
Žuta štampa
Sandi Cenov: Zbog pjesama sam tri dana sjedio s Arminom Šakovićem
29.08.2012. 12:00
Izvor: Dnevni avaz
Sandi Cenov: Zbog pjesama sam tri dana sjedio s Arminom Šakovićem
Hrvatski pjevač Sandi Cenov u sarajevskom klubu "Coloseum" krajem juna promovirao je novi album pod nazivom "To je to" i zadovoljan je dosadašnjim reakcijama publike.
- Posebno mi je drago da se nove pjesme sviđaju i publici, ali i muzičkim urednicima i kritici koji su znali biti protiv moje muzike. Sada sam, izgleda, napravio pravi izbor i album se s razlogom zove "To je to" - kaže Cenov.
Sandi je novi album snimao u studiju kod Ante Pecotića, koji je bio zadužen za aranžman i muziku, dok su tekstovi većinom djelo ovog pjevača.
- Puno sam uložio u album, tako da se nadam velikom uspjehu. Pjesmu "Jelo, Jelena" snimali smo dva mjeseca, a na njoj se kao gošća pojavljuje poznata violončelistica Ana Rucner. Uskoro ću za ovu pjesmu snimiti i spot - kaže Sandi.
Kao autor na njegovom albumu pojavljuje se i Armin Šaković, s kojim je dugogodišnji prijatelj.
- Arma, kako ga odmilja zovem, je jedna osoba kojoj se divim u svakom pogledu. On je pravi muzički neizbrušeni dijamant. Žao mi je što je posljednjih godina malo više lijen. Da bih dobio dvije pjesme, morao sam tri dana provesti sa Šakovićem - kaže Cenov.

"Ćao bend" je fantastičan
Već dugi niz godina Sandija na svim nastupima prati tuzlanski "Ćao bend".
- Momci su stvarno fantastični. Pjevač se u njih uvijek može pouzdati i sviraju sve, od sevdaha do Baha - kaže hrvatski pjevač.