Vijesti
Žuta štampa
Džinović: Peca mi stalno "prijeti" pjesmama, ali ništa od toga
29.08.2012. 20:00
Izvor: Dnevni avaz
Džinović: Peca mi stalno "prijeti" pjesmama, ali ništa od toga
Nakon brojnih nastupa širom regiona Haris Džinović će se odmarati s porodicom, a potom sa svojim muzičarima dolazi u BiH, gdje će nastupiti u Zavidovićima, u diskoteci "Monako".
- Prvo ću obići raju u Sarajevu. Dugo nisam dolazio, tako da sam poželio drage ljude. Imam i nekoliko ponuda za nastupe u Sarajevu do kraja godine. Vidjet ćemo hoće li od toga nešto biti - kaže Džinović.
Popularni pjevač već duže vremena najavljuje izlazak novog albuma, ali u ovom trenutku ne zna hoće li se to dogoditi do konca 2012. godine.
- Nakon što sam plasirao singl "Pariške kapije" stalno nastupam, tako da imam malo vremena za rad u studiju. Pjesma je postala veliki regionalni hit i zovu me sa svih strana. U posljednje vrijeme imam dosta koncerata i u Makedoniji - kaže Haris.
Kao autori na njegovom albumu pojavit će se Željko Joksimović i Marina Tucaković, a on se nada da će mu pjesmu, napokon, napisati i Fahrudin Pecikoza.
- Peca već godinama nešto "prijeti", ali realizacija nikako da se desi. On je malo po tom pitanju neozbiljan. Možda je zbog toga bolje s Pecikozom ostati prijatelj i ne započinjati saradnju - kaže Džinović.

Kupuje stan u Francuskoj
Džinović već duže vremena razmišlja o kupovini nekretnina, a najvjerovatnije je da će to uraditi u Francuskoj.
- Svi papiri su mi u toj zemlji. Tamo sam zdravstveno osiguran, plaćam porez, tako da bi to bio logičan slijed događaja. Trenutno su u kombinaciji Pariz i Kan - kaže Džinović.

Velika američka turneja
U oktobru Džinović sa svojim bendom putuje na turneju po Americi, na kojoj će za dvadeset dana održati osam koncerata.
- Već sada imam povratne informacije od organizatora da vlada veliko interesovanje, tako da vjerujem da će dvorane biti pune - kaže Haris.