Vijesti
Žuta štampa
Loša u posljednji trenutak mijenja naziv novog albuma!
07.09.2012. 12:00
Izvor: Dnevni avaz
Loša u posljednji trenutak mijenja naziv novog albuma!
Nakon što je nedavni spektakularni koncert pred 130.000 duša na beogradskom Beer Festu dodatno podgrijao nestrpljenje fanova "Plavog orkestra" uoči objavljivanja dugonajavljivanog novog albuma, u taboru kultne grupe došlo je do neočekivanog obrata situacije.
Iako je već objavljeno da će se album zvati "Ti misliš da je meni lako", kako je i potpisan na spotu za istoimenu numeru, frontmen Saša Lošić Loša jučer nam je ekskluzivno otkrio da će naziv, ustvari, biti "Sedam".
- Nema veze to što je naziv ranije objavljen, mi ga možemo promijeniti. Ja sam kriv! Ja sam promijenio naziv. Ovo je sedmi album "Orkestra" i ova pjesma upravo ilustrira vedrinu materijala - pojašnjava nam Loša.
Album "Sedam" bit će objavljen 29. septembra pod markicom "Dallas Recordsa" i prekinut će trinaestogodišnju diskografsku pauzu kultnog sastava. Oni koji su imali priliku da poslušaju nove numere, ističu da se radi o materijalu koji neodoljivo podsjeća na "Orkestar" iz 1985. godine, kada su na prostoru bivše Jugoslavije izazvali rijetko viđenu euforiju i histeriju publike.
- Jeste, euforija nas dočeka gdje god da dođemo. Najgora je ravnodušnost, ono kad izdaš pjesmu pa kažu: "Meni je simpatična." Nema ništa gore od toga - kaže Loša.

Tako se radilo ranije
Iako je novi album "Plavog orkestra" već nekoliko puta najavljen pa je njegovo objavljivanje prolongirano, Loša u tome ne vidi ništa sporno.
- Tako se ranije radilo, objavljivao se singl za singlom i, kad ih je bilo dovoljno, onda album. Moja je greška to što sam to najavljivao, jer sam na taj način želio i sebe prisiliti da završim materijal. Inače, dosta naših kolega radilo je albume po tri godine i duže, ali o tome nisu govorili - kaže Loša.