Vijesti
Žuta štampa
Zgode i nezgode Frenkija i Saše Antića
17.09.2012. 20:00
Izvor: Dnevni avaz
Zgode i nezgode Frenkija i Saše Antića
Nova pjesma i videospot "Situacije" Adnana Hamidovića Frenkija, na kojoj gostuje i Saša Antić iz TBF-a, premijerno će biti prikazana u ponedjeljak, 24. septembra, na MTV Adria. Kako ističe jedan od najboljih bh. repera, riječ je o najavnom singlu za njegov četvrti solo album, na kojem uveliko radi.
Pjesma je duhovita, drugačija od onoga na šta su navikli njegovi fanovi, a donosi priču o zgodama i nezgodama na putovanjima kroz zemlje Balkana.
- Na turnejama se dešavaju razne smiješne situacije i upravo smo te anegdote htjeli ispričati javno. U pjesmi govorimo o tome na šta smo sve spremni da bismo izbjegli platiti kaznu policiji i još mnogo toga - govori Frenkie.
Kadrovi za videospot snimani su prošlog mjeseca u Tuzli, a urađen je poput starih videoigrica.
- Produkcijska kuća "Novagenus" uradila je, slobodno mogu reći, moj najbolji spot do sada. Ne pretjerujem, oduševljen sam, zaista. Saša i ja snimali smo ispred zelenog platna, ali je na kraju sve veoma dobro upakovano i ispalo je vrlo veselo - dodaje reper.
Inače, nakon brojnih nastupa u regionu na kojima je scenu uglavnom dijelio s Edom Maajkom, Frenkie je trenutno na zasluženom odmoru.