Vijesti
Žuta štampa
Dragana Mirković najavila humanitarni koncert u Zenici
18.09.2012. 20:00
Izvor: Oslobođenje
Dragana Mirković najavila humanitarni koncert u Zenici
Kompletan prihod namijenjen je Javnoj ustanovi Gradska narodna kuhinja koja se brine o ishrani oko 2.000 socijalno najugroženijih građana
Folk pjevačica Dragana Mirković posjetila je Općinu Zenica, gdje je s načelnikom Husejinom Smajlovićem i njegovim saradnicima dogovorila organizaciju humanitarnog koncerta "Dragana i prijatelji za Zenicu!"
Kako je izjavio Avdo Ismić, inicijator i jedan od organizatora koncerta, koncert će biti održan 7. novembra u Gradskoj areni, a kompletan prihod namijenjen je Javnoj ustanovi Gradska narodna kuhinja koja se brine o ishrani oko 2.000 socijalno najugroženijih građana.
- Voljela bih da ovaj moj potez shvatite maksimalno iskrenim. Ovo radim iskreno od sveg srca i ne postoji ništa što stoji iza ovoga osim želje da se pomogne nesrećnim ljudima. Odavno ne radim solističke koncerte, bavim se muzikom na drugačiji, mirniji način. Nastup na ovom koncertu apsolutno me čini srećnom, izjavila je Dragana Mirković.
Cijena ulaznica za humanitarni koncert iznosit će 10 KM, a popularna folk pjevačica koja će tokom dana posjetiti javne ustanove "Dom i porodica" koja se brine o 120 mališana bez roditeljskog staranja i "Gradsku narodnu kuhinju", te Gradsku arenu, najavila je da će sigurno gosti koncerta biti Plavi orkestar, Hanka Paldum i Boban Rajović.