Vijesti
Žuta štampa
Kemal Monteno 30. novembra u Zetri
20.09.2012. 20:00
Izvor: Mojportal.ba
Kemal Monteno 30. novembra u Zetri
Vratio sam se, živote' naziv je solističkog koncerta Kemala Montena, koji je zakazan za petak, 30. novembra, u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu.
Legendarni sarajevski pjevač i autor tako će nakon više od deset godina održati veliki koncert u rodnom gradu.
'Dugo nisam u rodnom gradu napravio nešto veliko. Mislim da je pravo vrijeme. Dosta sam razgovarao s ljudima u Sarajevu i devet od njih deset pitalo me je zašto ne napravim solistički koncert da lijepo mogu sjediti i uživati u mojim pjesmama. Rodni grad zaslužuje samo najbolje tako da pripremamo veliki broj iznenađenja za publiku u Zetri', kaže Monteno.
Prije Sarajeva, Monteno će 29. oktobra održati koncerte u beogradskom Sava centru, a dan poslije u dvorani Spens u Novom Sadu.
'To će biti zagrijavanje za ono što će se desiti u olimpijskoj ljepotici. Na sarajevskom koncertu pratit će me veliki orkestar, s kojim ću nekoliko sedmica vježbati repertoar kako bi 30. novembra sve zvučalo idealno', kaže Monteno, piše Dnevni avaz.
Organizator koncerta čije je slogan 'Vratio sam se živote' je agencija Of Sound International.

Sutra promocija dueta s Hankom
Kemal Monteno sutra će s Hankom Paldum na Vlašiću promovirati spot 'Sofra', koji je za kratko vrijeme osvojio simpatije publike.
Videozapis za 'Sofru' snimljen je u Sarajevu - u Despića kući, Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH i u Galeriji 'Mak', a u njemu se pojavljuje i akademik Abdulah Sidran. Režiju potpisuje Muris Beglerović.