Vijesti
Žuta štampa
Spreman za velike projekte
Monteno: Dobro se osjećam, mogu pjevati tri sata
26.09.2012. 12:00
Izvor: Avaz
Monteno: Dobro se osjećam, mogu pjevati tri sata
Za malo više od dva mjeseca Kemal Monteno održat će solistički koncert u sarajevskoj Zetri, a već sada legendarni pjevač i autor počinje s pripremama za druženje s publikom u rodnom gradu.

Ipak, nakon što proteklog petka nije došao na Vlašić na promociji dueta "Sofra" koji je snimio s Hankom Paldum, a ljetos je, također, zbog zdravstvenih poteškoća odustao od nastupa na Splitskom festivalu, mnogi se pitaju hoće li Monteno biti spreman da fizički podnese napore koje donosi veliki projekt kao što je solistički koncert.

Popularni Kemo ističe da će biti potpuno fizički spreman za spektakl u Sarajevu i poručuje da će to biti događaj za muzičke sladokusce.

- Dobro se osjećam. Mislim da sam potpuno spreman, jer već sada pjevam tri sata i više. Sigurno je da ne bih planirao velike koncerte da nije tako. Oni zahtijevaju veliki napor od pjevača, ali sam sada spreman za sve to - kaže Monteno i dodaje da su priču oko Splitskog festivala "napumpali" novinari u Hrvatskoj.

Prvobitno je bilo planirano da Montenov koncert pod nazivom "Vratio sam se, živote" bude održan 30. novembra, ali su naknadno organizatori odlučili da to bude dva dana ranije.

- Na ovaj potez odlučili smo se zbog jednog specijalnog gosta. On nam je veoma važan u cijeloj ovoj priči i zbog toga je promijenjen termin koncerta. Neka ime specijalnog gosta ostane tajna do 28. novembra. Zbog sarajevskog koncerta cijeli novembar ću biti u rodnom gradu, gdje ću imati probe s velikim orkestrom koji će me pratiti na sceni - govori Monteno.