Vijesti
Žuta štampa
"BH muzički Oskar" vratio se u Tuzlu
27.09.2012. 20:00
Izvor: Dnevni avaz
"BH muzički Oskar" vratio se u Tuzlu
"BH muzički Oskar" proslavit će 15. novembra jedanaesti rođendan. Jedina manifestacija u našoj zemlji koja dodjeljuje godišnje nagrade najuspješnijim pjevačima i ljudima koji se bave muzikom, prerasla je granice naše zemlje i sve više popularnih imena iz regiona želi biti dio velikog koncerta koji organizira Nazif Gljiva.
Ovogodišnja dodjela bit će održana u tuzlanskom Mejdanu.
- Prije nekoliko godina organizirali smo odlične manifestacije u Tuzli, tako da sam odlučio da se "BH muzički Oskar" vrati u grad soli. Vjerujem da će se i ovoga puta tražiti ulaznica više i da će Mejdan biti ispunjen do posljednjeg mjesta - kaže Nazif Gljiva, alfa i omega "BH muzičkog Oskara".
Među nominiranima za "BH muzičkog Oskara" su najbolji i najpopularniji pjevači iz regiona, ali i njihove mlađe kolege koje su tek na početku karijera. Za nagrade će se tako takmičiti Halid Bešlić, Hanka Paldum, Enes Begović, Anida Idrizović, Eldin Huseinbegović, Mladen Vojičić Tifa, Hari Varešanović, Armin Muzaferija, Ivana Selakov, Adil Maksutović, Merima Džafić, Toni Fišić...
- Ove godine bit će 30 nominacija, od čega 20 nagrada ide u ruke estradnim umjetnicima, a deset osobama iz javnog života, koje su dale doprinos razvoju muzičke scene u našoj zemlji. Uspjeh brenda "BH muzički Oskar" podstakao nas je da i ove godine priredimo muzički spektakl o kojem će se dugo pričati - kaže Gljiva.