Vijesti
Žuta štampa
Kesovija: Dobro sam, uskoro ću ponovo stati na binu
24.10.2012. 20:00
Izvor: Dnevni avaz
Kesovija: Dobro sam, uskoro ću ponovo stati na binu
Nakon što je Tereza Kesovija nedavno podvrgnuta operaciji u Specijalnoj bolnici "Dr. Nemec", gdje joj je ugrađeno umjetno koljeno, velika muzička diva, pod stručnim vodstvom doktorice Vlaste Brozičević, oporavlja se u Termama "Selce" nedaleko od Rijeke.
To je Terezina baza gdje ona godinama skuplja energiju pred nastupe i gdje je provodila fizikalnu terapiju i rehabilitaciju i nakon ranijih operacija.

Društvo sportista
Kada smo je, prije dva dana, pozvali, raspoložena Tereza nam je u telefonskom razgovoru kazala da se osjeća sjajno te da je na putu punog oporavka. Pred samu operaciju 74-godišnja pjevačica nam se požalila da zbog koljena veoma teško podnosi višesatno stajanje na bini i da očekuje da će se nakon operacije to promijeniti.
- Dobro sam, danas mi je super. Svakom čovjeku koji ima slične probleme mogu preporučiti ove ljude ovdje, jer to je čudesno šta oni rade. I nakon operacije puknute tetive u ramenu u januaru, ovdje sam se u potpunosti oporavila, kao da mi nikad ništa nije bilo - kazala nam je Tereza.
Doduše, još se kreće pomoću štaka, ali očekuje da će i to uskoro biti prošlost.
- Ako vam kažem da imam zakazane koncerte 18. i 24. novembra, onda znate da ću uskoro ostaviti štake - uvjerena je velika pjevačica.
Društvo Terezi na rehabilitaciji prave i sportisti iz BiH - nogometaš Boris Pandža i Alen Kasapović, karatista iz Cazina. Inače, u ovoj ustanovi liječili su se i oporavljali Luka Modrić, Janica i Ivica Kostelić te drugi.

- Družimo se, sportaši su najčešće u ovim termama - dodaje Tereza.

Uskoro u Sarajevu
Na koncu razgovora pjevačica nam je poručila da se uskoro vidimo u Sarajevu i da očekuje da će do tada biti u punoj formi.
- Meni je dragi Bog dao da nakon svake operacije, a imala sam ih nekoliko, izađem neoštećena. I sretna sam da se to desilo i ovog puta - kazala nam je Kesovija.

Emirova poruka
- Javio mi se nedavno moj prijatelj Emir Hadžihafizbegović s porukom da je polomio tri rebra. A ja njemu odgovaram: "A ja sam ti operirala koljeno." Žao mi je zbog Emira i zbog otkazane premijere, ali bit će on dobro - kaže nam Kesovija.