Vijesti
Žuta štampa
Arhitektica osvaja muzičku scenu i ima hit
Sarajka Maja Nurkić osvaja hitom "Carry On"
29.10.2012. 20:00
Izvor: dnevniavaz.ba
Sarajka Maja Nurkić osvaja hitom "Carry On"
Svojim hitom "Carry On" Sarajka Maja Nurkić (27) zaludjela je posljednjeg mjeseca brojne korisnike internetskih portala. Nakon što je prvi spot ove magistrice arhitekture premijerno prikazan na regionalnom MTV-ju, našao se na top-listi među deset najboljih i penje se ka vrhu. Domaće radiostanice neprestano emitiraju pjesmu, publika na društvenim mrežama komentira numeru, video, kao i Majine glasovne sposobnosti, kojim je očarala Bosance i Hercegovce, ali i publiku u regionu.
Tekst "Carry On" Maja je napisala s Damirom Bečićem, a režiju spota potpisuje Zinka Bejtić, nekadašnja art direktorica "Warner Brosa" u Kanadi.
Odlične kritike
- Ovo je moj prvjenac, kojim sam se odlučila predstaviti svijetu. Radi se o mid-tempo pop pjesmi ljubavne tematike, koja je za nekoliko dana dobila odlične kritike javnosti. Za spot je osmišljeno nekoliko autentičnih scenografija i obiluje kreativnošću. Važno je spomenuti da su muzički urednici s kanala MTV Adria bili oduševljeni i pjesmom i spotom pa smo dogovorili premijeru spota u rekordno kratkom roku - govori Maja.
Šira javnost mogla je upoznati svestranu Sarajku prije nekoliko godina, kada je otvorila svoj kanal na YouTubeu, na koji je postavljala svoje obrade svjetskih hitova. Na ovaj način željela je javnosti približiti ono čime se bavi.
Svoj prvi album Maja je počela snimati u sarajevskom studiju "Tempo".
Drugi singl
- U sklopu studija "Tempo" i "Tempo Produkcije" djeluje tim kreativnih ljudi koji čine autori, kompozitori, muzički producenti, instrumentalisti, videoproducenti, profesionalni fotografi, stilisti i drugi. Kao i prvi singl, sve moje pjesme su na engleskom jeziku. Omiljeni muzički žanrovi su mi R&B, soul, bluz, džez, rep... To je muzika uz koju sam odrasla i koja me opušta - objašnjava mlada pjevačica.
U istom studiju Maja je završila i drugi singl pod nazivom "Game Boy", kao i scenarij za spot čije je snimanje zakazano za nekoliko dana.
- Osim toga, predviđeni su i pregovori s američkom muzičkom kompanijom "Warner Chappell Music" i nekoliko nastupa na najgledanijim švedskim televizijama te u Beču, Londonu, Minhenu i Amsterdamu - kaže Nurkić.
Maja je radila i kao fotomodel pa je na taj način stekla neophodnu ležernost pred kamerama, ali joj je muzika ipak na prvom mjestu.
Početkom godine u Sarajevu je prikazan i prvi bh. modni film, koji je radila ekipa iz Udruženja modnih djelatnika i kostimografa "Modiko", a u jednom od timova bila je i Maja, koja je imala ulogu modela i glumice.
I Edin Džeko promovira "Carry On"
Nakon što se "Carry On" zavrtio na radio i TV stanicama, podršku, ali i jedan vid promocije mladoj pjevačici, dao je i Edin Džeko. On je na svom profilu na Twitteru postavio YouTube link za njenu pjesmu i napisao:
- Divan video i pjesma. Ova djevojka je iz moje Bosne! Morate pogledati!