Vijesti
Žuta štampa
Sanel Redžić dobio nagradu u vrijednosti 50.000 eura
19.12.2012. 12:00
Izvor: Dnevni avaz
Sanel Redžić dobio nagradu u vrijednosti 50.000 eura
Sanel Redžić (24), tuzlanski gitarista koji živi u njemačkom Vajmaru, pobjednik je 55. takmičenja gitare "Tokyo International Classical Guitar Competition 2012" održanog proteklog vikenda u koncertnoj sali "Bunka Kaikan" u glavnom gradu Japana.
- Vrlo sam sretan zbog pobjede i ovo mi je za sada najdraža nagrada jer su u historiji ovog takmičenja pobjednici bili neka od najvećih imena gitare poput Kazuhita Jamašite (Kazuhito Yamashita), Skota Tenana (Scott Tennant)... - kazao je Redžić.
Jedan od najperspektivnijih gitarista svoje generacije našao se ispred Tarika Harbe (Tariq), jordanskog gitariste koji živi u Kanadi i trećeplasiranog Florijana Larosa (Florian Larousse) iz Francuske.
Redžić je, osim dvije skupocjene gitare, kao nagradu osvojio turneju koja će naredne godine obuhvatiti 12 koncerata širom Japana, zatim veliki pehar, novac i "Savarez" žice koje mu je uručio Bernard Majlo (Maillot), vlasnik vodećeg proizvođača muzičkih žica i pribora. Ukupna vrijednost nagrade procjenjuje se na 50.000 eura.