Vijesti
Žuta štampa
Imao sam probu sopstvene sahrane
28.12.2012. 20:00
Izvor: Mojportal.ba
Imao sam probu sopstvene sahrane
Goran Bregović kaže da je prije nekoliko godina, kada je pao s višnje, imao utisak da je na generalnoj probi svoje sahrane.
'Kada sam, prije nekoliko godina, povrijedio kičmu poslije pada s višnje, na neki način bilo je i lijepo... toliko je prijatelja došlo u bolnicu da me posjeti.
Sarajlije koje se nisu vidjele godinama vidjele su se kod mene u Urgentnom centru. Prijatelji, vlasnici kafana slali su čorbe, ko je pekao kolače - slao ih je meni.
Čak su Karađorđevići poslali korpu voća. Jedino se nije javio ministar kulture za Srbiju. Ili bilo koji ministar iz bivše Jugoslavije. Za razliku od njih, francuska ministrica je poslala telegram.
I bilo je fino, kao da prisustvujete generalnoj probi vlastite sahrane. Imate slomljenu kičmu, ležite, ne pomijerate se, a svi prijatelji su tu. Nekako dirljivo, je l‘ da?', rekao je Goran Bregović u intervjuu za magazin 'Vreme'.
Njegov prethodni album zvao se 'Alkohol šljivovica'. Drugi, koji je nedavno izdao, zove se 'Šampanjac za Cigane'. Albumi su posvećeni njegovim roditeljima, a za oca kaže da mu je bio dobar model u životu.
'U mom odgoju, otac je bio nevidljiv, ali je, samim tim što je bio prisutan, morao biti i neki model. Bio je dobar model!
Na nesreću, bio je alkoholičar, zbog toga se razveo od mame. I tako je propala jedna ogromna ljubav.
Kada se penzionisao, otišao je u svoje selo. Inače u tom selu je bio jedini koji je otišao u patrizane; ostali su bili u domobranima.
Moja mama ga je uvijek zafrkavala kako je u partizane otišao jer su tamo bile bolje ribe...', otkriva muzičar.