Vijesti
Žuta štampa
O povlačenju nekih pjesama s YouTubea
Džoni Štulić: Nisam ja najveći problem u Bosni
15.01.2013. 12:00
Izvor: dnevniavaz.ba
Džoni Štulić: Nisam ja najveći problem u Bosni
Zašto je u posljednje vrijeme s internet-stranice YouTube nestao određeni broj videozapisa pjesama Džonija Štulića i grupe "Azra" - pitanje je koje su nam proteklih dana uputili brojni fanovi ove kultne grupe. Stoga smo se istim pitanjem obratili i Štuliću. Odgovor je stigao u njegovom stilu.
- Ne mislim da je to najveći problem u Bosni. Krči se i raščišćava za novi hotelski kompleks pa dok su radovi u toku i dok se ne iznađe prihvatljivo rješenje (koja će se muzika svirati po hotelima), nema produciranja - poručio je Džoni iz svog doma u Holandiji i poslao nam link njegove objave od 13. januara pod nazivom "Šeherijada".
I administrator koji održava Štulićev YouTube kanal potvrdio je da nije u pitanju slučajno nestajanje određenih videospotova, pojašnjavajući to jasno propisanim odredbama kanala YouTube, koje sprečavaju eksploatiranje lika, imena i djela određenog lica bez njegove saglasnosti.
Da će se odlučno boriti za svoja autorska prava, Štulić je pokazao i pokretanjem pravne parnice protiv "Plato buksa", izdavačke kuće iz Srbije koja je na tržište izbacila njegov komplet od 14 knjiga koji prate i dva CD-a sa snimcima koncerata grupe "Azra" održanim u BiH početkom devedesetih.
- Moju popularnost, dvadeset godina stariju od njih, iskoristili su za svoju promociju - riječi su koje je putem srbijanskih medija Štulić uputio izdavačima.