Vijesti
Žuta štampa
Predstavljen spot za duet "Duše su se srele"
Nina postala tetka, Dino i Mahir se pobratimili
19.01.2013. 14:00
Izvor: dnevniavaz.ba
Nina postala tetka, Dino i Mahir se pobratimili
Nina Badrić i Mirza Šoljanin jučer su u sarajevskom klubu "Coloseum" predstavili spot za duet "Duše su se srele", koji potpisuje autorski tim Dino Muharemović i Mahir Sarihodžić. Duet je miksan u studiju "Long Play", a spot je nekoliko dana sniman u Sarajevu i Zagrebu.
Glavni krivac
Brojnim novinarima i zvanicama, pored Nine Badrić i Mirze Šoljanina, obratili su se Dino Muharemović i Mahir Sarihodžić te Ahmed Švrakić, direktor "Hayat Productiona", koji je "glavni krivac" za saradnju pobjednika treće sezone šoua "Zvijezda možeš biti ti" i hrvatske zvijezde.
- U finalu velikog šoua upoznala sam se sa Mirzom i tada sam mu dala riječ da ćemo snimiti duet kada pošalje pjesmu. Obećanje sam ispunila. Zato, kada postaneš internacionalna zvijezda, nemoj me zaboraviti, Mirza. Sjeti se svoje tetke Nine pa da ponovo uradimo zajedničku pjesmu - kazala je veoma raspoložena Nina.
Prvi duet
Šoljanin je imao samo riječi hvale za jednu od najpopularnijih hrvatskih pjevačica i vjeruje da je ovo veliki napredak u njegovoj karijeri.
- Velika mi je čast što sam prvi duet u karijeri snimio upravo s hrvatskom divom. Ne treba trošiti riječi na Ninu. Ona je definitivno jedan od najboljih ženskih vokala u ovom dijelu Evrope - rekao je Mirza.
Reakcije prisutnih na pjesmu i spot bile su pozitivne i vjeruje se da će ona uskoro postati regionalni hit. Dosta čestitki dobili su i Mahir Sarihodžić i Dino Muharemović, koji su se na pres-konferenciji nezvanično i pobratimili.
- Mahir je moj veliki prijatelj i brat - rekao je Muharemović, koji je jedina dva dueta u karijeri napisao upravo za Ninu Badrić - prvi je snimila sa Massimom Savićem, a drugi sa Mirzom Šoljaninom.