Vijesti
Žuta štampa
Laka: Zaželio sam se svirke
01.03.2013. 20:00
Izvor: Dnevni avaz
Laka: Zaželio sam se svirke
Nakon septembra 2011. godine, Elvir Laković Laka će u četvrtak, 7. marta, ponovo svirati u Sarajevu. Ovoga puta koncert je zakazan u "Cinemasu", a zanimljivo da će Laka tom prilikom prvi put nastupiti u ovom klubu. Laka, njegova sestra Mirela i prateći bend sviraju u okviru akcije "Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan".
- Zaista smo željni svirke i odlično je što nam se desio i ovaj plemeniti povod. Nadamo se da ćemo potaknuti ljude, ako se i ne prijave, da čiste okoliš u ovoj akciji, da barem razmisle o tome. Uvijek se ljudi žale da ništa ne možemo učiniti za sebe, ali izgleda da barem možemo napraviti korak čišćenja smeća pa onda preći na ostalo - kaže nam Laka.
Dodaje da će koncert početi u 22.30 sati i da će svirati puni repertoar od sat i po.
Prije koncerta, Elvis J. Kurović promovirat će akciju "Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan", a organizatori o tome na Facebooku pišu:
„Zadovoljstvo nam je pozvati vas da učestvujete u najvećoj volonterskoj akciji posvećenoj čišćenju ilegalnih deponija smeća u jednom danu, ali i čišćenju zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti. Budite dio rješenja.
Ulaz na Lakin koncert je slobodan, a on u svom stilu dodaje, kao i izlaz.