Vijesti
Žuta štampa
Dva koncerta diva iste večeri
05.03.2013. 20:00
Izvor: Dnevni avaz
Dva koncerta diva iste večeri
Nakon što su prije nekoliko dana rasprodate sve karte za "Noć diva", zajednički koncert Tereze Kesovije, Gabi Novak i Radojke Šverko u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru, organizatori su odlučili upriličiti još jedan njihov nastup. Naime, prije koncerta u petak u 21 sat, one će pjevati istog dana u BKC-u u 18 sati.
- Karte za drugi nastup već su puštene u prodaju po cijeni od 30 KM. Nastup ove tri dive u glavnom gradu BiH izazvao je veliko zanimanje publike i drugi koncert je bio sasvim logičan potez. Sigurno je da će ovaj 8. mart pripadnice ljepšeg spola u Sarajevu dugo pamtiti. Ne znam kada se posljednji put desilo da neko u bh. prijestonici za jednu večer održi dva koncerta - kaže Nedžad Podžić Poćko, organizator koncerta.
Ove tri sjajne pjevačice često zajedno nastupaju širom regiona, a za publiku u Sarajevu pripremile su poseban repertoar.
- Mislim da prostor BKC-a potpuno odgovara ovoj odličnoj muzičkoj priči. Tri hrvatske dive vole pjevati u ovakvim dvoranama u kojima imaju dobar kontakt s publikom i na pravi način mogu prenijeti svoje emocije. Koncerti će trajati najmanje po dva sata. Terezu, Gabi i Radojku pratit će bend sastavljen od najboljih hrvatskih muzičara - dodaje Podžić.