Vijesti
Žuta štampa
Tifa završava album, 6. jula koncert na Grbavici
08.03.2013. 20:00
Izvor: Dnevni avaz
Tifa završava album, 6. jula koncert na Grbavici
Mladen Vojičić Tifa, nakon punih trinaest godina, snima novi album. Legendarni roker i bivši pjevač "Bijelog dugmeta" radi punom parom u studiju u slovenskom Novom Mestu, a snimanje se odvija pod organizatorsko-producentskom palicom Gorana Prsića Masnog.
Album pod nazivom "Disneyland" sadržavat će deset kompozicija, a u njegovoj realizaciji učestvuju Elmir Imamović Elči (bas-gitara), Admir Đelmo (bubnjevi), Omer Blentić Profa (klavijature), Jernej Zoran (gitara) i Nihad Rahić Nixon (gitara).
Materijal bi trebao biti završen do kraja marta, a na tržitu cijele bivše Jugoslavije bit će objavljen u posljednjoj dekadi aprila.
Za Hrvatsku i Sloveniju to je "Dallas Records", za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju zadužen je "City Records", dok će Tifin CD u Bosni i Hercegovini biti objavljen pod markicom "Sarajevo Diska".
- Odavno se nisam ovako dobro osjećao, jedva čekam koncert na stadionu Grbavica 6. jula, kada ću, uz pomoć mojih prijatelja, izvesti pjesme s novog albuma, kao i stare hitove kako bih proslavio 33 godine bavljenja ovim poslom - poručio je Tifa.