Vijesti
Žuta štampa
Tko sve predstavlja zemlje iz regije na Eurosongu?
12.03.2013. 12:00
Izvor: dnevnik.ba
Tko sve predstavlja zemlje iz regije na Eurosongu?
Eurosong je i dalje najpoželjnije natjecanje u kojem se europske zemlje 'bore' za naklonost pjesmom. Izvođači se vesele nastupu na velikoj pozornici, a publika jedva čeka vidjeti izvođače te tko će kome dati najviše bodova.
Ove je godina grad domaćim švedski Malmö, a veliko finale očekuje se 18. svibnja. Odranije je poznato kako su Hrvatski predstavnici ove godine 'Klapa s mora' s pjesmom 'Mižerja'. Klapa sastavljena od najboljih izvođača i pjesma čiji je glazbeni producent Nikša Bratoš, nada su za dobar plasman Hrvatske i odlične reakcije iz Europe.
Srbiju predstavljaju 'Moje tri' s pjesmom 'Ljubav je svuda'. Slovenija ove godine na natjecanje šalje Hannah s pjesmom na engleskom 'Straight Into Love'. Esma Redžepova i Vlatko Lozanovski s pjesmom 'Imperija' glavni su adut Makedonije koji pak nije sasvim zadovoljan glazbenim aranžmanom, tako da su promjene već u tijeku, dok duet ostaje isti.
Crnu Goru će predstavljati Who See s pjesmom 'Igranka' čije se premijerno izvođenje očekuje 14. ožujka, a Bosna i Hercegovina ove je godine otkazala svoje sudjelovanje na Eurosongu piše trojka.rs.