Vijesti
Žuta štampa
Davor Gobac, frontmen "Psihomodo popa"
Svojih najboljih nastupa uopće se ne sjećam
18.03.2013. 12:00
Izvor: dnevniavaz.ba
Svojih najboljih nastupa uopće se ne sjećam
Članovi zagrebačkog "Psihomodo popa" nedavno su počeli snimati nove pjesme koje bi, prema riječima frontmena Davora Gobca, mogle nadmašiti i stare hitove. Muzičara poznatog po divljim nastupima na kojima se skidao, odijevao u žensku garderobu i skakao u publiku, zatekli smo upravo u studiju.
- Imamo već 15 snimljenih pjesama i sve su super, zato vjerujem da ni publika neće ostati ravnodušna kada ih čuje. Izvjestan period nije nas bilo na sceni, ali mislim da je vrijeme da se vratimo i da smo nedostajali ljudima. Prvi singl zvat će se "Zločest k'o pas" - kaže Gobac.
Izrežiran striptiz
Možete li se osvrnuti na godine koje su iza Vas?
- U svemu tome najznačajnija je činjenica da smo svih trideset godina na Balkanu preživjeli svirajući rokenrol. Mi smo bend koji je napredovao u naučnofantastičnu rokenrol grupu.
Kakvi su Vam planovi u narednom periodu?
- Do kraja godine izbacivat ćemo singl po singl, a onda, naravno, i album, za koji već imamo gotov materijal. Dogovorili smo i šest-sedam nastupa. Što se detaljnijih planova tiče, zvat ćemo vidovnjake na TV-u da nam kažu šta nas očekuje.
Na svojim nastupima imali ste običaj da se skidate. Kako danas gledate na to?
U mlađim danima to skidanje bilo je stvar dobre zabave i nekako je dolazilo spontano. To je bio dio šoua koji se mijenjao iz godine u godinu, ali je uvijek imao svoju priču. Na narednom koncertu želja mi je da izvedem već unaprijed izrežiram striptiz.
Koji je najdraži kompliment koji ste dobili?
- Svašta su mi ljudi govorili. I hvalili su me i pljuvali. Izdvojio bih možda to što su mi rekli da sam najbolji frontmen, mada smatram da je i to bilo iz kurtoazije.
Koji Vam je koncert ostao u sjećanju?
- Svojih najboljih nastupa uopće se ne sjećam.
Nisam zločest
Je li Davor Gobac privatno "Zločest k'o pas"?
- Mislim da nisam, a nisu ni psi, to se samo tako kaže.
A volite li i dalje samo sebe, kako glasi jedan od Vaših velikih hitova?
- Da, jer ko ne voli sebe, ne voli ni druge.
Uloga u filmu
Biste li pristali glumiti u nekom filmu?
- Pristao bih, ali da imam pravu ulogu koja bi odgovarala mom karakteru, s nekim dobrim scenarijem. Ranije sam glumio u raznim serijama, ali u filmu još ne.