Vijesti
Žuta štampa
Muzička scena Kaktus
'Letu štuke' umjesto u petak, sviraju u subotu
09.04.2013. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
'Letu štuke' umjesto u petak, sviraju u subotu
Grupe 'Letu Štuke' i 'Sniženo vladanje' će svoj koncert u sklopu Muzičke scene Kaktus u amfiteatru Doma mladih održati u subotu 13. aprila sa početkom u 20 i 30 sati, umjesto u petak 12. aprila, kako je prvobitno bilo najavljeno.
'Obratio nam se organizator Sarajevo Spring Music Festivala, koji bi se ovog petka trebao desiti u Domu mladih, sa molbom da mu za potrebe realizacije Festivala ustupimo i prostor amfiteatra. Ne želeći otežavati ionako komplikovanu organizaciju tog događaja, izašli smo mu ususret i koncert grupa 'Letu Štuke' i 'Sniženo vladanje' pomjerili za subotu', objašnjava razloge pomjeranja termina Nedžad Podžić – Poćko, izvršni producent Muzičke scene Kaktus.
Ulaznice za ovaj događaj koštat će 10 KM u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM...
Podsjećanja radi, projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.
U predstojećem periodu će u Domu mladih biti održano 14 koncerata, na kojima će nastupati afirmirani bh. muzičari, ali će svoju priliku da se predstave publici dobiti i bh. bendovi nove generacije.