Vijesti
Žuta štampa
Turska glumica
Sultanija Hatidže stigla u Sarajevo
12.04.2013. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
Sultanija Hatidže stigla u Sarajevo
Turska glumica Selma Ergec, poznata po ulozi sultanije Hatidže u turskoj seriji 'Sulejman Veličanstveni', stigla je rano jutros u Sarajevo.
Ergec je u Sarajevo doputovala kako bi prisustvovala večerašnjoj projekciji filma 'Glas', koji otvara 5. Festival turskog filma.
'Prvi put sam došla u Sarajevo. Nisam znala da sam toliko poznata ovdje, tek sam maloprije to saznala', izjavila je Ergec za agenciju Anadolija.
Film 'Glas' snimljen je prije dvije godine, a Ergec je istakla kako u filmu glumi sa Mehmetom Gunsurom, koji u seriji 'Sulejman Veličanstveni' tumači ulogu princa Mustafe.
'U filmu igram sa Mehmetom, koji takođe glumi u seriji 'Sulejman Veličanstveni'. Veoma mi je drago što ponovo imam priliku raditi s njim. Nadam se da će se sarajevskoj publici večeras svidjeti film', rekla je Ergec.
'Serija zaista ide dobro. Hvala im što su mi dali slobodne dane da mogu doći u Sarajevo. Oni i dalje rade', kazala je Ergec kroz smijeh.
Sa Ergec je u Sarajevo stigao i režiser filma 'Glas' Umit Unal, čija će se dva filma prikazati na 5. Festivalu turskog filma. Pored filma 'Glas', koji otvara festival, šestog dana festivala publika će imati priliku pogledati i film 'Bajka o Istanbulu'.
'Veoma smo ponosni što će naš film 'Glas' otvoriti festival. Ne poznajem baš najbolje gledaoce u BiH, tako da ne znam kako će im se svidjeti film. Poprilično je napet', pojasnio je Unal.
'Znam da su turske serije veoma popularne na cijelom Balkanu. Bio sam i u Hrvatskoj i vidio sam da se i tamo prikazuju. I glumci u mom filmu 'Glas', oboje su ujedno zvijezde u seriji 'Sulejman Veličanstveni'', kazao je Unal.
Unal je istakao da nije jedini režiser filma 'Bajka o Istanbulu', ali je napisao cijeli scenario. Pet režisera radilo je na tom filmu, a prvi put je prikazan 2005. godine.
Film 'Glas', u kojem glavne uloge tumače popularni turski glumci Selma Ergec i Mehmet Gunsur, govori o mladoj djevojci koja živi sa majkom i radi u 'call centru'.
Život joj se iznenada promijeni kada jednog dana začuje misteriozan glas u glavi. Iako pokušava da ga ignoriše, glas pretvara Deryin život u strašnu noćnu moru.