Vijesti
Žuta štampa
Večeras prvo polufinale Eurosonga: Rasplesani Balkan očekuje podršku
14.05.2013. 12:00
Izvor: 24sata.info
Večeras prvo polufinale Eurosonga: Rasplesani Balkan očekuje podršku
Evropa će večeras biti na nogama. Prvo polufinalno veče "Eurosonga" u "Malme areni", u Švedskoj, počet će u 21 čas, a među 16 polufinalista sreću će okušati i Srbija, Crna Gora, Hrvatska i Slovenija.
Proteklih mjeseci zemlje komšinice BiH predstavile su svoje adute za ovogodišnji "Eurosong". Srbija se odlučila za pop izvedbu "Ljubav je svuda" u izvođenju "Moje 3", mladog trija finalistkinja šoua "Prvi glas Srbije".
Hrvatska "Klapa s mora" donosi italo-pop pjesmu "Mižerija", a ekipa se nada glasovima komšija i "mediteranskog bloka", dok je Crna Gora definitivno ispred svog vremena, jer hip-hoperi "Who See", zajedno s Ninom Žižić, osvajaju pjesmom "Igranka". Da bi bila što razumljivija Evropi, slovenačka predstavnica Hannah otpjevaće "Straight Into Love".
"Prvi cilj nam je plasman u finale. Nadamo se da ćemo u tome uspeti", kazale su Nevena, Mirna i Sara, koje će ove godine stati iza zastave Srbije.
One trenutno zauzimaju 16. mjesto na kladionicama, a najveća konkurencija u polufinalu biće im danska predstavnica Emeli de Forest sa pjesmom "Only Teardrops", koja važi za favorita ovogodišnjeg "Eurosonga". Nažalost, kladionice posljednjih mjeseci nisu naklonjena ni ostalim zemljama komšinicama, iako je evropska publika dala svoj sud - Balkan je simpatičan, prenose Nezavisne.
Među izvođačima koji će se predstaviti prve polufinalne večeri visoke pozicije na kladionicama zauzimaju i Ukrajinka Zlata Ognevič sa pjesmom "Gravity" te Ruskinja Dina Garipova, koja će izvesti numeru "What If". Večeras će svoj šou program pokazati i Austrija, Estonija, Holandija, Litvanija, Bjelorusija, Moldavija, Irska, Kipar i Belgija.
Drugo polufinalno veče biće održano u četvrtak, kada će zapjevati i Makedonci, a finale je u subotu.